Türkiye’nin 20’ncisi olacak! Etlik Şehir Hastanesi için gün sayılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri içerisine eklenecek olan Etlik Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 28 Eylül Çarşamba günü yapılacak törenle beraber hizmete sokulacak.

SAĞLIK 26.09.2022, 15:40
Türkiye’nin 20’ncisi olacak! Etlik Şehir Hastanesi için gün sayılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, 2017 senesinden bu yana Türkiye'de ilk şehir hastanesinin Yozgat'ta çalışmasının sonrasında 19 şehir hastanesi faaliyete sokuldu. Son açılacak olan şehir hastanesi ise Etlik’te hizmete alınacak. 28 Eylül günü yapılacak törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’da katılacak.

Her hastaya bir oda düşüncesi ile açılıyor

"Her hastaya 1 oda" düşüncesi ile inşa edilen şehir hastanelerinde bulunan hasta odalarının büyük bir kısmında, eşya dolabı, buzdolabı, televizyon, banyo ve tuvalet, banyo bulunuyor. Sağlık sektöründe yapılan reformlar noktasında hizmete alınan 19 şehir hastanesinden bu zamana kadar 175 milyon sağlık hizmeti verildi.

Binlerce yatak kapasitesi vatandaşların hizmetine sunuluyor

İnşası sürdürülen 14 şehir hastanesinin faaliyete alınması ile beraber toplam da 33 şehir hastanesi hizmete sokulacak. Bu tesislerin inşasının bitirilmesiyle, takribi 19 bin yataklı bölüm daha ülkenin sağlık sistemine eklenecek. 33 şehir hastanesi yaklaşık 43 bin yatak kapasitesi ile vatandaşların hizmetine açılacak.

Birçok alanı içerisinde barındıracak

Bu hafta içerisinde Ankara'da, ikinci şehir hastanesi hizmete alınacak. Türkiye üzerinde bulunan en büyük şehir hastaneleri içerisine adını yazdıracak olan Etlik Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile 28 Eylül Çarşamba günü yapılacak törenin ardından hizmete alınacak.

Ortalama 4 bin yatak kapasitesi bulunan hastane, Türkiye’nin 20’nci, Ankara'nın ise 2'nci şehir hastanesi ve bir milyon metrekare arazisi ile Türkiye'nin en büyük bölgeye sahip hastanesi olarak kayıtlara geçecek.

Sağlık kompleksi olarak düşünülen hastanede, helikopter pisti, medikal otel, ticari bölgeler ve bir üniversite de yer alacak.

2019 senesinde Ankara'da hizmete girmiş olan Ankara Şehir Hastanesi, Avrupa üzerinde en büyük hastane özelliğini içerisinde barındırıyor. Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü şeklinde isimlendirilen hastanenin toplam da 3 bin 732 yatak yeri bulunuyor.

Yorumlar (0)