Erdoğan: Koronavirüs kontrolümüz altında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının son zamanlarda artış gösterdiğini ancak salgının kontrol altında olduğunu ifade etti. 

SAĞLIK 19.08.2020, 16:07 19.08.2020, 16:34
Erdoğan: Koronavirüs kontrolümüz altında!

Türkiye'de normalleşme süreciyle beraber vatandaşlar rehavete kapıldı. Maske, hijyen ve mesafe kurallarına yeterince uyulmaması sonucu yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden tırmanmaya başladı.

Açıklanan verilere göre, son 24 saatte 1.263 vaka tespit edilirken, 942 hasta iyileşti. 20 kişi ise salgın kaynaklı yaşamını yitirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

"Türkiye, kendine has bir politika izliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yatırımların durduğunu ancak ülkemizin kendine has bir politika izlediğini söyledi.

Erdoğan, kamunun aksatılmadığını ve diğer ülkeler gibi yatırımlagrın askıya alınmadığını belirterek, dünyada 800.000 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatmanın kolay olmadığını ifade etti. 

"Vakalar artsa da salgın kontrol altında"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yalnızca sağlığı değil birçok sektörü etkilediğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin bu süreci başarılı adımlarla idare edebildiğini kaydetti.

Erdoğan, son günlerde vaka sayılarının arttığını ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında olduğunu belirtti. 

"Konut satışları arttı"

Rusya ve Almanya'dan Türkiye'ye gelen turistler ile turizm sektörünün iyileştiğini aktaran Erdoğan, ülkemizin en hızlı gelişme kaydeden ilk beş ülkeden birisi olduğunu söyledi. 

Erdoğan, Temmuz ayında Türkiye'de konut satışlarının, 2019 yılının aynı ayına göre yüzde 125 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek, Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) elektrik kullanımının Haziran ayına göre yüzde 7 oranında arttığını ifade etti. 

Türk ekonomisinin yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki başarısını yakaladığını belirten Erdoğan, çalışmaya ve üretmeye devam edileceğini ekledi. 

Yorumlar (0)