DSÖ'den umut veren 'vaka' haberi

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, art arda 3 hafta süresince global yeni tip koronavirüs (COVID0-19) vakalarının azaldığını, buna karşın mevcut halk sağlığı tedbirlerinden taviz verilmemesi gerektiğini açıkladı.

SAĞLIK 01.02.2021, 23:28 02.02.2021, 13:09
DSÖ'den umut veren 'vaka' haberi

Ghebreyesus, DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) Cenevre'deki merkezinde video konferans yolu üzerinden haftada 2 gün gerçekleştirdiği basın toplantılarının ilkini düzenledi.

Dünya çapında geçen haftayla beraber art arda 3 haftadır koronavirüs vakalarının azaldığını dile getiren Ghebreyesus, "Hâlâ vaka sayısı yükseliş trendinde olan çok sayıda ülke var fakat global düzeydeki bu azalma bize cesaret veriyor." dedi.

''Hayat kurtarabiliriz"

Ghebreyesus, vaka sayılarındaki azalmanın, COVID-19'un daha hızlı yayılan türünün dahi kontrol altına alınabileceğini gösterdiğini kaydederek, "Kanıtlanmış mevcut halk sağlığı tedbirlerini uygulamayı sürdürürsek, bu enfeksiyonları engelleyebileceğimizi ve hayat kurtarabileceğimizi net bir biçimde gösteriyor" ifadesini kullandı.

"Fakat, daha evvel de buradaydık." uyarısında bulunan Ghebreyesus, devletlerin karantina uygulamalarını erken sonlandırarak koronavirüsün daha güçlü biçimde geri dönmesine yol açtığını hatırlattı.

''Henüz erken"

Ghebreyesus, koronavirüs aşı uygulamalarının başladığı devletlerde, hükümetlerin mevcut tedbirlere son vermesi için henüz çok erken olduğuna dair uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)