Bir küfretse rahatlayacak ama...

Bazı sorumsuzların bir taraftan "okullar açılmasın" derken diğer taraftan pandemi kurallarına uymaması, yavaş yavaş bakanları öfkelendirmeye başladı.

SAĞLIK 06.08.2020, 13:47 06.08.2020, 14:01
Bir küfretse rahatlayacak ama...

Yeni tip koronavirüs salgını karşısında en çok yorgun düşen mevkilerinin başında doğrudan sorumluluğu sebebiyle Sağlık Bakanlığı geliyor.

İçişleri Bakanlığı salgını sahada kontrol altına almaya çalışırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı pandeminin açtığı yarayı sarmak için çabalıyor.

Bir şekilde tüm bakanlıklar uzaktan-yakından koronavirüs mücadelesine katılırken en çok zarar gören bakanlıklardan birinin Millî Eğitim Bakanlığı olduğu biliniyor.

Ziya Selçuk patladı

Millî Eğitim Bakanlığı yaklaşan yeni eğitim-öğretim döneminde ne yapacağını şaşırmışken kimileri "okullar açılmasın" önerisinde bulunuyor.

Eğitimsiz bir ülkenin olamayacağı gerçeğinden hareket eden ve kendisi de bir öğretmen olan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir taraftan "okullar açılmasın" deyip diğer taraftan maske takmayan ve sosyal mesafe kuralı umrunda olmayanlara lisan-ı münasip bir şekilde, "Okullar açılmasın diyeceğine ağzına bir maske tak" demeye çalışıyor.

Ziya Selçuk öğretmenin bugün Twitter hesabından yaptığı şu paylaşım kızgınlığının geldiği noktayı gösteriyor:

Ziya Selçuk rahatladı, sıra Fahrettin Koca da...

Yeni tip koronavirüsün ilk kez 10 Mart'ta ortaya çıktığı Türkiye'de salgının ilk gününden bu tarafa yoğun mücadeleye giren ve Covid-19 ile savaşta cephenin en önünde yer alan kitlenin sorumluluğunu taşıyan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da aldığı sorumluluğun altından kalkabilmek için insanlık üstü çaba sarf ettiği biliniyor.

Tüm basın toplantılarına uykusuz ve yorgun şekilde çıkan Dr. Fahrettin Koca'nın, sağlık çalışanlarının özverisine karşı hakaret eder derecede görüntü verenlere olan kızgınlığını bile naif bir üslupla dile getirmeye çalıştığı görülüyor.

Fahrettin Koca patlamak üzere

Sağlık çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutmak isteyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın, sahil ve tatil beldelerinden, düğün ve eğlence mekânlarından gelen görüntülere tahammülünün kalmadığı, kurduğu cümlelerden anlaşılabiliyor.

Gencinden yaşlısına, köylüsünden kentlisine kadar herkesi sorumluluk almaya davet eden ve maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesini isteyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, salgının seyrine rağmen, "Covid-19 riski abartılıyor" diyenlere kızarak, "Amacı sağlık olmayan telkinlerinden vazgeçmeli." çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)