Bakanlık duyurdu: Sağlık çalışanlarına istifa yasaklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeyle sağlık çalışanlarının bu dönemde istifalarının hiçbir sebeple kabul edilmeyeceği duyuruldu.

SAĞLIK 27.10.2020, 19:20 27.10.2020, 21:35
Bakanlık duyurdu: Sağlık çalışanlarına istifa yasaklandı

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinin yönetimi ve sağlık çalışanlarının enfekte olma riskini en aza indirebilmek adına 81 il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgede alınan kararlar dahilinde sağlık çalışanlarının bu dönemde istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Bakanlıktan sağlıkçılara istifa yasağı

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilmiş olan genelgede, koronavirüs salgınına ilişkin sağlık çalışanlarının enfekte olma ihtimaline en düşük seviyeye indirgemek adına yeni kararların alındığı kaydedildi.

Buna göre gönderilen genelgenin ilk maddesinde her ne sebeple olursa olsun bu dönemde istifa talebinde bulunan personelinin taleplerinin kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Sağlık çalışanları için yaş haddi ve malulen emeklilik hariç, emeklilik işleminin tesis edilmeyeceği ve yıllık izinlerinin askıya alındığı ifade edildi. Söz konusu yasaklar, salgının başlangıcı olan mart ayında da 3 aylık süreyle uygulanmıştı. 

Düzenleme, sağlık çalışanlarını korumayı amaçlıyor

Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, DSÖ tarafından ‘pendemi’ olarak tanımlanan koronavirüs salgını ile mücadelenin etkili olması ve yayılımın önlenmesi için çalışan sağlık personelini olası risklere karşı korumak amacıyla, önce Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken önlemlere yönelik olarak bazı düzenlemeler yapıldığı ve uygulamaya alındığı belirtildi.

Düzenleme 12 maddeden oluşuyor

Gerek kamu sağlık hizmetinin verildiği sağlık kurumların gerekse de merkez ve ilçe teşkilatlarında görev alan personelin virüse yakalanma riskini en aza indirgemek maksadıyla birçok alanda salgınla mücadele amacıyla gerekli önlemler alınarak kamuoyu ile bir genelde paylaşıldığı duyuruldu. 

Bakanlık tarafından yayımlanan genelge şu şekilde:







Yorumlar (0)