MEB'den genelge: Sınavlar pandemi öncesinde olduğu gibi yapılacak

MEB'in gönderdiği yeni genelgeyle, haftada 5 gün yüz yüze eğitim-öğretim için yapılan ölçme değerlendirme uygulamaları, salgın öncesinde olduğu gibi yürütülecek.

EĞİTİM 27.10.2020, 19:45 27.10.2020, 20:50
MEB'den genelge: Sınavlar pandemi öncesinde olduğu gibi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, COVID-19 pandemisi döneminde yapılacak olan ölçme ve değerlendirme sınavları ile ilgili olarak 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni bir genelde gönderildi.

Pandemi öncesi sınav sistemine dönülecek

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs pandemi döneminde gerçekleştirilecek olan ölçme ve değerlendirme sınavları ile ilgili 81 il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni bir genelge gönderdi. Haftanın 5 günü boyunca yüz yüze eğitim-öğretim verebilen eğitim kurumlarında ölçme ve değerlendirme sınavları, pandemi öncesinde olduğu gibi gerçekleştirilecek. Bu genelge ile birlikte, söz konusu eğitim kurumlarındaki öğrenciler pandemi öncesi sınav sistemine dönüş sağlamış olacak. 

Birinci dönem 22 Ocak'ta sonlanacak

Bakanlığın paylaştığı genelgede; 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başayan eğitim-öğretim yılının, 22 Ocak 2021 Cuma günü son bulacağı bildirildi.

Sınavlar yeniden sınıf ortamında gerçekleştirilecek

2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında gerçekleşecek olan ölçme ve değerlendirme işlenişi belirlendi. Yüz yüze eğitime ek olarak, uzaktan eğitim sistemleri de bu kapsamda değerlendirilecek. Haftanın 5 günü boyunca eğitim-öğretimin gerçekleştiği köy okullarında yapılacak olan ölçme ve değerlendirme uygulamaları pandemi öncesinde olduğu gibi sınıf ortamında gerçekleştirilecek.

Sınava tabi tutulacak öğrenciler...

Haftanın 2 günü yüz yüze ve diğer 3 gün uzaktan eğitim alan veya ebeveynlerinin isteğiyle sadece uzaktan eğitim-öğretimini sürdüren öğrenciler ile eğitim-öğretim yılı başından beri yalnızca uzaktan eğitim alan öğrenciler okul ortamında sınava tabi tutulacak. Ailesindeki bireylerden birinde kronik hastalık bulunan veya salgından dolayı hasta/temaslı olan öğrenciler, uygun bir zamanda ve izole edilmiş bir ortamda sınava alınacak.

Sınavı yapılacak derslerin her biri için sınav süresi 1 ders saati şeklinde planlanacak ve sınav söz konusu süreye uygun olarak gerçekleştirilecek.

Cumartesi günleri de sınav yapılabilecek

Zorunlu durumlarda, cumartesi günleri de eğitim kurumlarında sınav yapılabilecek. Sınav tarihleri en az 7 gün önce öğrencilere duyurulacak ve e-Okul sistemine girilecek.

Sınavı yapılmayacak dersler...

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli dersler için sınav gerçekleştirilmeyecek. Söz konusu derslerin puanlaması ders etkinliklerine katılım puanı ve proje puanları ile belirlenecek.
 

Yorumlar (1)
Rrkan 3 yıl önce
Çocuklara ne ögrettinizki sınava sokacaksınız