Bakan Koca, alarm veren iki şehri açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir haftadır İstanbul ve Bursa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmaya başladığını ifade etti. 

SAĞLIK 16.10.2020, 12:13 16.10.2020, 12:21
Bakan Koca, alarm veren iki şehri açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erzurum'da basın toplantısı gerçekleştiren Bakan Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı 7 aydır ciddi bir mücadele verildiğini söyledi.

"Sağlık sistemleri çöktü"

Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en gelişmiş ülkelerin bile sağlık sistemlerinin çöktüğünü, Türkiye'nin sağlık sisteminin ise başarılı bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Türkiye'nin maske, ilaç, koruyucu ürün ve solunum cihazı ürettiğine dikkat çeken Koca, hem Türk vatandaşlarının gereksinimlerinin karşılandığını hem de 50'den fazla ülkeye yardım edildiğini söyledi. 

"Vakalar azalmıştı ama..."

Koca, güçlü bir sağlık sistemi, kaliteli sağlık görevlileri ve yeterli seviyede kamu kaynakları sayesinde Türkiye'nin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı başarılı bir sınav verdiğini kaydetti. 

Bir süre Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının azaldığını kaydeden Koca, son bir haftadır yine bazı şehirlerin alarm vermeye başladığını aktardı. 

İstanbul ve Bursa'ya dikkat!

Koca, bir haftadır özellikle Bursa ve İstanbul olmak üzere Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tekrar artmaya başladığını söyledi. 

Geçtiğimiz haftalardaki rakamlara bakarak kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini aktaran Koca, kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

"Maskelerin sürekli takılması lazım"

Koca, vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve yakın temastan kaçınmaları gerektiğini belirterek, maskelerin sürekli takılması ve el temizliğine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu önlemlerin vatandaşları yalnızca yeni tip koronavirüsten (Covid-19) değil, gripten de koruyacağına dikkat çeken Koca, kurallara uyulması halinde sağlık görevlilerinin de rahatlayabileceğini ekledi. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 1.693 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası tespit edilirken, 1.311 hasta iyileşti.

Türkiye'de son bir günde 66 kişi yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bir günde uygulanan test sayısı ise 116.103 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)