Sivil bilanço: 47 şehit, 222 yaralı!

İnsanlık ve savaş suçu işlemey edevam eden terör devleti Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarında 47 Azerbaycan vatandaşı şehit oldu, 222 sivil de yaralandı.

GÜNDEM 16.10.2020, 12:18 18.10.2020, 17:34
Sivil bilanço: 47 şehit, 222 yaralı!

PKK'dan yardım alan, ASALA terör örgütünü faaliyete geçiren ve Peşmerge'den silahlı savaşçı isteyen Ermenistan, insani ateşkeste bile insanlık ve savaş suçu işlemeye devam ediyor.

Ermenistan yabancı basın ve devlet yönetimlerinin desteğiyle belgesiz ve mesnetsiz iddialar üzerinden algı operasyonlarını sürdürürken Azerbaycan; fotoğraf, görüntü ve belgeler ortaya koyarak uluslararası kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor.

Ermenistan'ın çatışmaları başlattığı 27 Eylül'den bugüne (16 Ekim) kadar sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları ile ilgili bilgi veren Azerbaycan Başsavcılığı, 47 Azerbaycanlı sivilin şehit olduğunu, 222 Azerbaycanlı sivilin ise yaralandığını bildirdi.

Her saldırıya ilişkin fotoğraf ve görüntü servis eden Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeni terörü sonucu 301 kamu binası ile 84 apartman ve 1669 müstakil konutun kullanılamaz duruma geldiğini duyurdu.

dağlık karabağ haritası

İnsanlık ve savaş suçu işliyor

- Ermenistan 27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00'da sınır hattındaki Azerbaycan yerleşim yerlerine saldırı düzenledi.

- Azerbaycan ordusu toprak bütünlüğünü ve halkını korumak için karşıt saldırı başlattı.

azerbaycan haritası

- Ermenilerin mevzilerini kaybettikçe sivilleri hedef alması üzerine çatışmayı "kurtarma operasyonu"na dönüştüren Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları almaya başladı.

- Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arabuluculuğunda bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi için insani ateşkes kararı aldı.

- 10 Ekim Cumartesi saat 12.00'de insani ateşkes yürürlüğe girdi.

- Ateşkesin yürürlüğe girmesinden 9 dakika sonra Ermenistan ordusu, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine füze ve toplarla saldırdı. Küçük gruplar halinde, kaybettikleri mevzileri yeniden işgale kalkıştı. Ermeni cenazelerini toplayan Azerbaycan ambulanslarını hedef aldı.

azerbaycan ermenistan harita

- Ateşkesin ilk gününün akşamı Gence kentini Elbrus füzeleriyle vurdu. Yerleşim yerlerine isabet eden Elbrus füzesi, 10 sivilin ölümüne, 35 sivilin yaralanmasına yol açtı.

- 16 Ekim Perşembe günü de (dün) Terter şehrinde, cenaze defin töreni için mezarlıkta bulunan sivillere saldırı düzenlendi ve 4 sivil şehit oldu, 4 sivil yaralandı.

Yorumlar (0)