The Irishman (İrlandalı) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2019’da Netflix üzerinden yayınlanan bir Martin Scorsese filmi olan The Irishman yani İrlandalı filminin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 30.12.2020, 18:14 30.12.2020, 19:12
The Irishman (İrlandalı) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

‘Taksi Şoförü’, ‘Paranın Rengi’, ‘New York Çeteleri’, ‘Köstebek’ ve ‘Para Avcısı’ gibi efsane filmlerin efsane yönetmeni Martin Scorcese, Charles Brandt‘in “I Heard You Paint Houses” adlı kitabını uyaramaya karar verdi. 3 karakter için ilk tekllifi Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino'ya sunan Scorcese, huzurevinde yaşayan İkinci Dünya Savaşı Gazisi ve eski bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatını film yapmak için hazırlıklara başladı.

İlk olarak 1980 yılında bu filmi düşünen Scorsese, Robert de Niro ile de fikir üzerine çalıştıklarını belirtiyor. 2004 yılında çıkan kitabın ardından ekip, 2007 yılında da filmi geliştirmek için çalışmalara başladı. Yeni çalışmalar yüzünden ertelenmek durumunda kalan film, Yapımcı Irwin Winkler’in çalışmalarıyla yeniden start aldı ve film 2019’da Netflix’in de dahil olmasıyla izleyiciyle buluştu.

The Irishman’in yapım ekibinde Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal, Gaston Pavlovich ve Emma Tillinger Koskoff bulunurken; şirket olarak TriBeCa Productions, Netflix ve Sikelia Productions yer aldı. Senaryosu ise Steven Zaillian tarafından yazılan filmin müziklerini ise Seann Sara Sella yaptı. Rodrigo Prieto’un görüntü yönetmenliğini üstlendiği film, Thelma Schoonmaker tarafından kurgulandı.

The Irishman konusu

57. New Yorrk Film Festivalin’de dünya prömiyerini gerçekleştiren The Irıshman, 27 Kasım 2019’da Netflix’te izleyiciler tarafından izlenebildi. 77. Altın Küre ve 92. Akademi Ödülleri’nde de adaylık yakalayan film, 73. İngiliz Akademisi Ödülleri’nde de aday oldu. 
Bir huzur evinde yaşayan Frank Sheeran, aslında macera dolu bir geçmişe sahiptir. Es ki bir mafya tatikçisi olarak görev almasının yanında, II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir askerdir. Tetikçi olaral Bufalino suç örgütünde görev almış olan Frank, bir yandan da işçi sendikasında da memurluk yapmıştır. Ünlü isimler için dolandırıcılık ve tetikçilik yapan Sheeran’ın hayatından kesitler sunan The Irshman, Amerikan tarihinin en gizemli suçluluk meselelerinden biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın yok olmasına da ışık tutuyor.

The Irishman oyuncu kadrosu    

Filmin baş karakteri, eski bir mafta tetikçisi olan Frank Sheeran yani The Irıshman karakterine Robert de Niro hayat veriyor. İşçi lideri Jimmy Hoffa’yı Al Pacino canlandırırken, Russell Bufalino rolünü ise Joe Pesci canlandırıyor.
Joseph N. Gallo rolünü Bobby Cannavale canlandırırken, Bill Bufalino rolünü Ray Romano,
Angelo Bruno’yu Harvey Keitel, Tony Provenzano’yu Stephen Graham, Anthony Salerno rolünü Domenick Lombardozzi ve Peggy Sheeran’ı Anna Paquin canlandırıyor. 

IMDB’de The Irishman

IMDB, The Irishman filmine, 10 üzerinden 7,9 puan verdi.
Dijital platform Netflix üzerinden yayınlanan The Irishman, ilk beş günde toplam 13,2 milyon izleyici tarafından izlendi.


 

The Irishman izle

The Irishman Fragmanı
 

Yorumlar (0)