25 yıllık geleneğin bu yıl da devamı getirildi

Edirne'de, yaklaşık 40 muhtar kendi ürettikleri patentli ‘muhtar pidesi’ ile esnafı ağırlayarak 25 yıllık geleneklerini sürdürdüler.

KÜLTÜR-SANAT 25.04.2024, 17:55 26.04.2024, 18:19 Melina Ay
25 yıllık geleneğin bu yıl da devamı getirildi

Edirne'nin gastronomi alanındaki başarısı her geçen gün artarken, ‘muhtar pidesi’ adıyla bilinen ve esnaf tarafından üretilen özel lezzet, şehrin tanıtımında önemli bir rol oynamaya başladı. Ciğeri ve köfteden sonra Edirne ile anılan üçüncü lezzet olan ‘muhtar pidesi’ bu yıl da muhtarlar sofrasında herkesi büyüledi. Selimiye Camii yakınındaki bir işletme, her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinlikte muhtarları ağırlayarak bu özel lezzeti sunmaya devam etti. Bu yıl da, yaklaşık 40 muhtarın katıldığı buluşmada ‘muhtar pidesi’ afiyetle yendi.

Her yıl gelenek haline getirdikleri 'muhtar pidesi' sofrasında bir araya geldiklerini ifade eden esnaf İsmail Işık, bu yıl bir sürpriz de yaparak özel misafir olarak katılan bir ustalarının elinden Adıyaman usulü çiğ köfteyi Edirneli muhtarlara ikram etti.

Edirne'nin sevilen esnaflarından Cevat Işık, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri buluşmada muhtarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İşık, bütün muhtarlara başarılar dileyerek bu güzel geleneğin devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Büyük Döllük Köyü Muhtarı Hacı Ağa Ahmet Kezer ise esnafa teşekkür ederek bu özel etkinliğin sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar (0)