Türk Bayrakları ile havalandı

Kapadokya'da sabahın erken saatlerinde yükselen sıcak hava balonları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk Bayrakları ile kutladı. 23 Nisan’ı her yıl gökyüzünde kutladıklarını aktaran balon pilotu İbrahim Daşdeler, “Bu yıl da aynı coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz ve umarım bu güzel geleneğimiz her yıl daha da güçlenerek devam eder” dedi.

GÜNDEM 23.04.2024, 10:00 23.04.2024, 14:06 Melina Ay
Türk Bayrakları ile havalandı

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'da, turistlerin bölgeyi kuşbakışı gözlemlemesine olanak tanıyan sıcak hava balonları, gün doğmadan önce tur için hazırlıklarını yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel olarak süslenen balon sepetlerine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı. Güneşin doğmasıyla birlikte balonlar havalanarak gökyüzünde havalandı. Bu coşkunun hep devam etmesini dileyen pilot Daşdeler, “Geleneksel olarak her yıl 23 Nisan'ı Türk Bayrağı'yla gökyüzünde kutluyoruz. Bu yıl da aynı coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz ve umarım bu güzel geleneğimiz her yıl daha da güçlenerek devam eder” açıklamasına yer verdi.

“Büyük bir öneme sahip”

Kapadokya'yı ziyaret için Eskişehir'den gelen Seval Çıraklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Görsel bir şölen var. Bu yüzden oldukça heyecanlıyız. Üstelik bugün 23 Nisan olması da ayrıca büyük bir öneme sahip” diye konuştu.

“Coşkulu bir gün”

Kardelen Çıraklı da “Bugün 23 Nisan ve Kapadokya'ya geldik, sıcak hava balonlarını izliyoruz. Bugün hem heyecan verici hem de coşkulu bir gün benim için. Burası gerçekten muhteşem. Burayı görmek isteyen herkese kesinlikle tavsiye ederim” diye belirtti.

“Bugünü iyi ki yapmışlar”

Mahmut Emin Özacar (10) ise sevincini, “Bugünü iyi ki yapmışlar. Çünkü biz eğleniyoruz. Benim en mutlu olduğum gün 23 Nisan. Atatürk’e teşekkür ederim, bugünü bize armağan ettiği için” şeklinde ifade etti.


“Güzel nesil yetiştirmek görevimiz”

Öğretmen Berivan Tilki de yaptığı açıklamada “Kapadokya’yı görmek için Adana’dan geliyorum. Ben de bir öğretmenim. Güzel nesiller yetiştirmek bizlerin görevi. Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

Yorumlar (0)