Eksi 40 derecede vatan nöbeti…

Mehmetçik tarafından Hakkari Yüksekova’da 1800 rakımlı Şehitler İrfan ve Tunahan Üs Bölgesi’nde hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla fedakar bir şekilde görevine devam ediyor. Kahraman askerlerimizi hava sıcaklığının eksi 40 derecede olması dahi etkilemiyor.

GÜNDEM 12.03.2022, 00:14 12.03.2022, 01:08
Eksi 40 derecede vatan nöbeti…

Hakkari Yüksekova’da Şehitler İrfan ve Tunahan Üs Bölgesi’nde görev yapan Mehmetçik, zorlu arazi ve hava şartlarına karşın vatan görevine özveri içerisinde devam ediyor.

MSB tarafından 1800 rakımlı Şehitler İrfan ve Tunahan Üs Bölgesi’nde askerlerin hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla fedakar bir şekilde yürüttüğü çalışmalara dair görüntüler paylaştı.

7 gün 24 saat boyunca mücadele

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan videoda, üs bölgesinde görev yapan Mehmetçik’in TSK’nın sağlamış olduğu imkanlarla teröristlere karşı 7 gün 24 saat esasıyla mücadele ettiği görülüyor.

Teröristlerin sınırdan geçmesine izin verilmiyor

Görevli askerler son teknoloji ürünü sınır gözetleme sistemleriyle donatılmış olan üs bölgesinde büyük miktarda milli ve yerli silahların yanında obüs, havan ve tanklardan yapılan atışlarla teröristlerin sınırdan geçmesine izin vermiyor.

Arama taramalar -40 derecede devam ediyor

Kimi zaman üs bölgesinden ayrılarak arazide arama tarama faaliyeti de sürdüren kahraman askerlerimiz, metrelerce karda ve hava sıcaklığının -40 dereceye dek düştüğü anlarda dahi kahramanca görevini sürdürüyor.

Yorumlar (0)