Çakarlı magandanın 34 yıl hapsi istendi

İstanbul Hadımköy’de lüks aracına çakarlı lamba taktırıp şehirde terör estirerek kendisine yol vermesini istediği bir kişiyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra hakim karşısına çıkarılan şahsın, yargılandığı davada 34 yıl hapse mahkum edilmesi istendi.

GÜNDEM 31.03.2021, 17:13 01.04.2021, 12:13
Çakarlı magandanın 34 yıl hapsi istendi

Hadımköy'de Muhammed Enes Uysal isimli şahı daha önce çar lamba taktırdığı lüks otomobili ile seyir halindeyken kendisine yol vermediği gerekçesiyle, Dadaş Aras’ın önünü kesip bıçakla yaralamıştı.

Bıçakladığı kişiye, “Polisim” yalanını söyledi

Aracıyla önünü kesip bıçakladığı Dadaş Aras’a kendisini polis olarak tanıtan Muhammed Enes Uysal, Aras’ı 5 yerinden bıçaklayıp ortadan kaybolmuştu. O anlar ise bıçak darbelerine maruz kalan Aras tarafından cep telefonu kamerası ile kayıt altına alınmıştı.

Savcı, 34 yıl hapis istedi

Tanık beyanlarının dinelmesinin ardından mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı,  sanık Muhammed Enes Uysal’ın 34 yıl hapse mahkûm edilmesini talep etti.

Savcı’nın verdiği mütalaa da yol verme mevzusu nedeniyle kamyonet kullanan Dadaş Aras ile çakarlı araç kullandığı tespit edilen Muhammed Enes Uysal arasında tartışma yaşandığı, Aras’ın sanık Uysal’a yol vermemesi üzerine Uysal’ın daha fazla sinirlendiği ve “Bak burada seni öldürürüm” gibi sözler sarf ettiği o anların ise cep telefonu kamerasına yansıdığı ifade edildi.

Arbede sırasında ayrıca sanığın Aras’a yumruk attığı, aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Aras’a sanığın bıçakla saldırdığı daha sonra Aras’ın olay yerinden kaçmayı başararak hastaneye kaldırıldığı anlatıldı.

Savcı, sanığın kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmeye teşebbüs, ulaşım araçlarının kaçırılması ya da alıkonulması ile hakaret suçlarından 12 yıl 3 ay 15 günden 34 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Mahkeme heyeti tarafların dinlenmesinin ardından sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapması için süre vererek sanık Muhammed Enes Uysal’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorumlar (0)