Bayraktar AKINCI TİHA'lar tespit uçuşunda

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti etkileyen iki büyük depremin hemen akabinde havalanan AKINCI TİHA'lar depremin ilk gününde zorlu hava koşullarında tespit etmede, arama kurtarma desteğinde ve koordinasyon çalışmalarında aralıksız bir şekilde görev uçuşları yaptı.

GÜNDEM 09.02.2023, 00:57
Bayraktar AKINCI TİHA'lar tespit uçuşunda

Depremin ilk gününde kar yağışı, fırtına ve tüm bölgeyi kapatan yoğun bulutlar sebebiyle helikopterler ve uçaklar havalanamazken, Bayraktar AKINCI TİHA’lar ise insansız olmanın da verdiği avantajla birlikte riskler göz önüne alınarak görev uçuşu için havalandırıldı. AKINCI'nın kamerasına da yansıyan görüntüler felaketin meteorolojik açıdan boyutlarını da gözler önüne serdi.



Afetin meteorolojik boyutu

Fakat deprem bölgesi üzerindeki elverişsiz hava koşulları beklenen ölçüde görüntü alınmasının önüne geçerken, Bayraktar AKINCI TİHA, en ufak bir görüntü fırsatını bile değerlendirebilmek için kötü hava koşullarında saatlerce süren uçuşlar gerçekleştirdi. Depremin ikinci ve üçüncü gününde hava koşullarının düzelmesiyle beraber Bayraktar TB2 İHA ve Aksungur da görev uçuşlarına başladı. Gökyüzündeki milli insansız hava aracı sayısı ve uçuş sortilerinin artışıyla birlikte kriz masasına çok daha sağlıklı veri ve görüntü aktarıldı.
 

Yorumlar (0)