Adıyaman'da polisin şehit ettiği iki komiser için tören

Adıyaman'da polis memuru Süleyman Uğur Şahin tarafından öldürülen Başkomiser Kamuran Üçgül ile Komiser Gökhan Özer için tören düzenlendi. Törenlerin ardından Üçgül'ün cenazesi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, Özer'in cenazesi ise İstanbul'a gönderildi.

GÜNDEM 28.04.2024, 17:35 Buse Önder
Adıyaman'da polisin şehit ettiği iki komiser için tören

Altınşehir Mahallesi'ndeki Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde gece saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Merkezde görevli polis memuru Süleyman Uğur Şahin ile Başkomiser Kamuran Üçgül ve Komiser Gökhan Özer arasında nöbet meselesinden kaynaklanan bir tartışma çıktı. Tartışmanın hızla büyümesi üzerine Şahin, beylik tabancasını çıkararak Üçgül ve Özer'e ateş etti.

Şahin'in silahını kullanması sonucu Üçgül ve Özer ağır yaralandı. Diğer polis memurlarının müdahalesiyle Şahin etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar hemen hastaneye kaldırıldı, ancak Üçgül ve Özer'e kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.

Şahin, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemleri için götürüldü.

2 şehit için tören

Yaşanan olayın ardından şehit olan polis memurları için İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Adıyaman Valisi Osman Varol, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Adıyaman milletvekilleri Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz ve şehitlerin yakınları ve meslektaşları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren'in bir operasyon geçirdiği öğrenildi ve bu nedenle töreni ambulansta takip ettiği öğrenildi. Dağdeviren, ambulanstan törene katılan diğer yetkililerle birlikte töreni izledi.

Meslektaşları vedalaştı

Törende, şehit polis memurları için saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi. Emniyet teşkilatı mensupları ve katılımcılar, şehitlerin aileleriyle bir araya gelerek başsağlığı diledi ve acılarını paylaştı.

Şehit polis memurlarının naaşları, törenin ardından memleketlerine gönderilmek üzere hazırlandı. Cenazeler, aileleri ve meslektaşları tarafından büyük bir hüzünle uğurlandı. Emniyet teşkilatı, şehitlerine son görevlerini yerine getirerek vedalaştı.

Çocukları gözyaşına boğuldu

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün çocukları İrem ve Mete Üçgül, babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Törende, şehitlerin özgeçmişleri okundu ve İl Müftüsü Mevlüt Halikoğlu dua etti. Üçgül'ün cenazesi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, Özer'in cenazesi ise İstanbul'a gönderildi.

Yorumlar (0)