İşte normalleşecek sektörler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme süreci değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçen hafta bakanlıklar ile sivil toplum kuruluşların, normalleşme sürecine ilişkin tavsiyelerini aldı. İşte normalleşecek sektörler...

EKONOMİ 04.05.2020, 09:37 04.05.2020, 09:42
İşte normalleşecek sektörler!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçen hafta bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenleyerek, normalleşme sürecine ilişkin tavsiyelerini aldı. Toplantılarda geniş bir veri tabanı oluşturmaya gayret edildi. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ise belirleyici oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, büyük bir titizlikle taslak hazırladı. Oktay, bugün düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında da ayrıntılı bir sunum gerçekleştirecek. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecine ilişkin iyi, orta ve kötü senaryolar değerlendirilerek normalleşme sürecinin erkin bir şekilde yönetilmesine yönelik karar alındı. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması, maske kullanılması ve kalabalık yerlerde bulunulmaması, normalleşme sürecinin kırmızı çizgilerini meydana getirecek. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılması ve bulaşın engellenmesi, temel yaklaşım olacak.

Berber, kuaför, kafe ve restoranlar açılacak

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde berber ve kuaförlerin ne kadar önemli olduğu fark edildi. Selvi, "Erkeklerin bu konuda ne kadar beceriksiz olduğunu gördük. Bir milletvekili, 'Benim eşim köylü kızı. Babasıyla koyun kırkmışlar. Eli yatkın. Beni eşim tıraş etti' diye anlatmıştı. Kuaförlerin kadınların hayatındaki önemi de bir kez daha ortaya çıktı. Sahte sarışınlar açısından zor bir dönem oldu. Neyse, bundan kurtuluyoruz. Yaşasın berberler ve kuaförler! Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor." ifadelerini kullandı. 

Turistik tesisler, otel ve müzeler açılacak

Turizmin Türkiye'nin bacasız sanayisi olduğuna dikkat çeken Selvi, "Onlar Mayıs ayını hazırlık süreç olarak değerlendirecekler. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanıyor. Ama Haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve ören yerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor. Ancak tatil merkezlerimiz açısından çözüm bekleyen bir sorun, turistlerin durumu olacak." açıklamasını yaptı. 

İç hat uçuşları ile tren seferleri başlayacak

Türk Hava Yolları'nın (THY) iç hat uçuşları, Haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşlarına ilişkin karar, diğer ülkelerin durumuna göre verilecek. Öte yandan, tren seferleri de Haziran ayında başlayacak. 

Camiler ibadete açılacak

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınmasına yasak getirilmişti. Bayram namazında da aynı yasağın süreceği öngörülüyor. Fakat Haziran ayının ortasına doğru camiler yeniden ibadete açılacak.

Yorumlar (0)