Bitcoin'de ayı-boğa savaşı: 23 bin dolar seviyesi geçildi

Bitcoin'in yeniden 23 bin dolar bandının üzerine çıkması, kripto yatırımcılarını sevindirdi. 1 Ocak'ta 16 bin dolar bandında seyreden BTC, üç hafta içinde yüzde 23 değer kazandı. Analistler, 23 bin bölgesinde ayı-boğa savaşının yaşandığını düşünüyor. Küresel ekonomik veriler, kripto piyasasını etkiliyor. İşte piyasadaki son durum...

EKONOMİ 24.01.2023, 09:52 25.01.2023, 09:40 Hakan Öksüz
Bitcoin'de ayı-boğa savaşı: 23 bin dolar seviyesi geçildi

Geçen yılın mart ayında çöküşe geçen kripto piyasası, birçok yatırımcının varlıklarını kaybetmesine neden oldu. Mart ayında 47 bin dolar bandında seyreden kripto piyasasının amiral gemisi Bitcoin (BTC), aylar içinde 20 bin dolar seviyesinin altına düştü. Kasım ayında 15 bin dolar bandına gerileyen BTC, ocak ayıyla birlikte çıkışa geçti. 

23 bin dolar bandında ayı-boğa savaşı

Bitcoin, aylar sonra yeniden 23 bin dolar bandının üzerine çıktı. BTC'nin bu önemli direnç seviyesinin kalıcı şekilde kıramaması, piyasanın yönüyle ilgili kafa karışıklığına sebep oldu. Düşüş yönlü işlem açan "ayılar" ile yükselişe bel bağlayan "boğalar", 23 bin dolar bandında ciddi bir savaş veriyor. 

Bitcoin için öngörüler

Bitcoin'in bu seviyelerde kalıcı olması için 23 bin dolar bandının üzerinde tutunması gerektiğini belirten analistler, temkinli şekilde pozisyonların alınması gerektiğini savunuyor. Uzmanlara göre 23 bin dolar bandının üzerindeki gün kapanışları, 25 bin 500 dolar seviyesine kapı aralayabilir. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması durumunda 22 bin 300 dolar civarına doğru bir düzeltme hareketinin gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Küresel ekonomik gelişmeler, kripto piyasasını etkiliyor

Kripto analistleri, Fed'in "faiz artırımını yavaşlatma" yönlü açıklamalarından dolayı piyasada olumlu bir hava estiğini belirtiyor. 1 Şubat'ta FED'in 25 puanlık faiz artışına gideceği düşünülüyor. Analistlerin bir kısmına göre bu haberin gelmesiyle birlikte Bitcoin, üst seviyeleri zorlayacak. Bazı analistler ise son günlerde yaşanan artışın zaten bu durumun fiyatlaması olduğunu ve Bitcoin'in yakın günlerde destek bölgelerini ziyaret edebileceğini düşünüyor.

Not: Bu haberde yer alan değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)