"Kasıtsız adam öldürme" ile suçlanıyordu: Baldwin'den seti sürdürme kararı

Geçtiğimiz sene "Rust" filminin çekimlerinde meydana gelen kazada, Alec Baldwin'in elindeki silahtan çıkan kurşun sebebiyle görüntü yönetmeni Halyna Hutckhins yaşamını yitirmişti. "Kasıtsız adam öldürmekle" suçlanan Baldwin, filmin çekimlerini sürdürme kararı aldı.

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2023, 10:25
"Kasıtsız adam öldürme" ile suçlanıyordu: Baldwin'den seti sürdürme kararı

Alec Baldwin, 2021 yılının Ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletindeki film setinde "Rust" filmini çekerken rolüne çalışırken, içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini ifade ettiği, sahnede kullanılacak olan silahı ateşlemişti. Merminin denk geldiği Halyna Hutchins, yaşamını yitirdi.

Çekimler sürecek

Sette silah sorumlusu olan Hannah Gutierrez-Reed ile beraber görüntü yönetmeni Hutchins'in yaşamını yitirmesine ilişkin "kasıtsız insan öldürmek" suçuyla yargılanacak olan Baldwin, bu defa film çekimlerine devam edeceğine dair haberlerle basında yer buldu.

Filmin yapımından sorumlu olan avukatlardan Melina Spadone, "Sette bulunan güvenlik görevlileri, her türlü çalışan mühimmat veya silah kullanımını yasaklayacak." şeklinde konuştu.

"The New York Times" tarafından öncesinde Alec Baldwin'in filmin başrolünü üstlenmeyi sürdüreceğini ve çekimde yaralanın Joel Souza'nın yönetmen olarak geri dönüş yapacağını iddia etmişti.

"Silahın dolu olduğundan haberim yoktu"

Bununla beraber Baldwin olay sonrasında yapmış olduğu paylaşımda silahın yanlışlıkla ateş aldığını ifade etmişti. Aktör, silahın dolu olduğundan haberdar olmadığını ve tetiği çekmediğini kaydetmişti.

Uzlaşmaya gidilmişti

64 yaşında olan Alec Baldwin ile yapım firması, geçtiğimiz sene ekim ayında miktarını paylaşmadıkları bir tazminat ile Hutchins'in ailesiyle uzlaşmaya gitmişti.

Yapılan uzlaşma, Hutchins'in eşinin "taksirli insan öldürme" suçuyla bir dava açmasının ve film endüstrisinde uyulması gerekli olan standartların ihlal edildiğini iddia etmesi sonrasında gelmişti.

"Birilerine suç atma niyetim yok"

Karar sonrasında bir açıklama paylaşan Matthew Hutchins, "Her birimiz Halyna'nın yaşamını yitirmesinin korkunç bir kaza olduğunu düşünüyoruz. Karşılıklı suçlamalar gerçekleştirme ve birilerine suç yükleme peşinde değilim." demişti.

Filmin çekimlerinin bu sene tekrar başlaması yönünde de karar verilmişti. Bu defa ise sorumlu yapımcı koltuğunda Matthew Hutchins'in yer alması üstünde uzlaşmaya varıldı.

Yorumlar (0)