Zelenskiy: Rusya 'terörist devlet' olarak tanınsın

Zelenskiy, İngiliz parlamenterlere seslendi ve "Asla pes etmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz, havada ve denizde sonuna dek savaşacağız. Sonucu ne olursa olsun topraklarımız için savaşacağız." dedi. Ukrayna'ya vermiş oldukları destek sebebiyle Johnson'a teşekkürlerini sunan Zelenskiy, Johnson'dan yaptırımlarla Putin üzerindeki baskının daha da artırılmasını ve Rusya'nın 'terörist devlet' olarak nitelendirilmesini talep etti.

DÜNYA 08.03.2022, 21:04 09.03.2022, 10:28
Zelenskiy: Rusya 'terörist devlet' olarak tanınsın

Ukrayna lideri Zelenskiy, Kiev'den video konferans yöntemiyle İngiliz parlamenterlere seslendi. Zelenskiy, Ukraynaca konuştu.

Zelenskiy, yaptığı konuşmada, Rusya'ya karşı verdikleri savaşı, İngiltere'nin II. Dünya Savaşı'ndaki gayretlerine benzetti.

"Savaşın ilk gününe seyir füzelerinin sesleriyle uyandık. O zamandan beri uyumuyoruz." diyen Ukrayna Devlet Başkanı, her bir Ukrayna vatandaşının ülkesi için savaşacağına işaret etti. 

Zelenskiy, ülkesinin daha sonra hava saldırılarıyla hedef alındığını, Moskova'nın kendilerinden silahları bırakmalarını talep ettiğinde Ukraynalıların savaşmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Ülke genelinde devamlı olarak bombardıman yapıldığını belirten Zelenskiy, konuşmasında, vekillere savaşın günbegün nasıl devam ettiğini aktardı.

Zelenskiy, "Asla pes etmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz, havada ve denizde sonuna dek savaşacağız. Sonucu ne olursa olsun topraklarımız için savaşacağız. Sokakta, kıyıda, arazide, ormanda savaşacağız." şeklinde konuştu.

Johnson: Ukrayna tekrar hür olana kadar...

Ukrayna'ya vermiş oldukları destek sebebiyle Johnson'a teşekkürlerini sunan Zelenskiy, Johnson'dan yaptırımlarla Putin üzerindeki baskının daha da artırılmasını ve Rusya'nın 'terörist devlet' olarak nitelendirilmesini talep etti.

Johnson da İngiltere'nin, Rusya lideri Putin'in Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal teşebbüsü başarısız olana ve Ukrayna bir defa daha hür olana değin beşeri, ekonomik ve diplomatik her yöntemi uygulayacaklarını vurguladı.

Johnson, ülkesinin Ukrayna'ya vermekte olduğu desteği daha da artıracağını ve Putin'in çevresine ekonomik baskı uygulamaya devam edileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)