Zaharova kahkahalar atarak vurdu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un NATO ile ilgili sözlerine kahkahalı cevap verdi.

DÜNYA 08.11.2019, 10:38 08.11.2019, 11:50
Zaharova kahkahalar atarak vurdu

Tüm dünyada Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ile ilgili tartışmalar devam ederken son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO ile ilgili sorgulayıcı ifadeler kullanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Ekonomist dergisinde yayınlanan röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:
"NATO, baş düşman olarak görülen Varşova Paktı'na bir yanıt olarak tasarlandı. 90'lı yıllarda, baş düşmanın yok olması sonrası bu jeopolitik projeye yeni bir anlam kazandıramadık. Rusya'nın baş düşman olmaya devam ettiğini düşünmek ise anlamsız."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ekonomist dergisine verdiği röportajda, röportaj başlığını ise "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" ifadesini kullanarak vermişti.

Kahkaha ikonlarıyla mesaj!

Fransa Cumhurbaşkanı Emnanuel Macron’un Ekonomist dergisine verdiği mülakatta kullandığı ifadeler, tüm dünya gündemine bomba gibi düşerken bu açıklamaya en dikkat çeken tepkiyi yine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova verdi.

Hemen hemen her fırsatta ABD ve NATO’yu hedef alan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bu kez NATO’yu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sözleriyle vurarak alay etti. Sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sözlerine karşılık bir mesaj paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "NATO'nun şu anki durumunun doğru bir açıklaması. Doğru sözler ve konunun aslını anlamışlar." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bu mesajında ise sosyal medya dilinde alaycı bir ifade olan kahkaha ifadesi ikonlarını kullandı.

Yorumlar (0)