Yoğun kar yağışı 2 günde 95 can aldı

Pakistan'da yoğun kar yağışı nedeniyle ölenlerin sayısı 95'e çıktı. Çığ ve heyelanların vurduğu Keşmir'de 67 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 15.01.2020, 12:39
Yoğun kar yağışı 2 günde 95 can aldı

Kardeş ülke Pakistan'da son iki günde yoğun kar yağışının neden olduğu çığ ve toprak kayması gibi afetler sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 95'e çıktı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan NDMA (Ulusal Afet Yönetim Ajansı) yetkilisi, Pakistan'da son iki günde yağan yoğun kar ve güçlü sağanak yağmur sebebiyle çığ, heyelan, su baskını ve çatı çökmelerinin yaşandığını hatırlattı.

NDMA yetkilisi, Azad Cammu ve Keşmir'deki Neelum vadisinde 15 köyü etkileyen çığ ve toprak kaymaları sebebiyle 67 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin yaralandığını açıkladı.

NDMA yetkilisi, yoğun kar yağışının yaşandığı Belucistan'da da 21 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre Pencap eyaletinde de 7 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han Keşmir'e gitti

Birçok yerleşim yerine bağlantının kesildiği ve sıkça çığ felaketinin yaşandığı Keşmir'de okullar tatil edildi.

Keşmir'de hâlâ sıkça çığ ve heyelan uyarısı yapılıyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Pakistan Başbakanı İmran Han, Keşmir'de askerî personel ile tüm devlet kurumlarına kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılma talimatı verdiğini duyurdu.

Pakistan Başbakanı İmran Han, bölgede incelemelerde bulunmak, bilgi almak ve yaralıları ziyaret etmek için Keşmir'e gitti.

Asker de kurtarma çalışmalarına katıldı

Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde de yoğun kar yağışı sebebiyle birçok yerleşim yeriyle bağlantı sağlanamıyor.

İki eyalette de kapanan yollarda mahsur kalanlar askerler tarafından kurtarılırken bazı bölgelerde kurtarma çalışmalarında helikopterler de görev alıyor.

Pakistan'ın en önemli turizm merkezlerinden olan Gilgit-Baltistan eyaleti de son yarım asrın en yoğun kar yağışına şahit oluyor.

Eyalette dağlık bölgelere yapılacak yolculuklar için çığ ve toprak kayması tehlikesinin bulunduğu uyarıları yapılıyor.

Yorumlar (0)