Trump'ın Erdoğan'a mektubuna tepkiler: İlkokul 3. sınıf düzeyinde!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup, yabancı basın organlarını şaşkınlığa uğrattı. Haberlerde, diplomatik bir dilin kullanılmadığı mektup hakkında "İlkokul 3. sınıf seviyesi", "Trump'ın çaresizlik yakarışı", "Delice", "Tuhaf" gibi değerlendirmelerde bulunuldu. 

DÜNYA 17.10.2019, 11:38
Trump'ın Erdoğan'a mektubuna tepkiler: İlkokul 3. sınıf düzeyinde!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı ileri sürülen 9 Ekim tarihli mektubunda kullandığı dil, ABD basınında alay konusu oldu. Tuhaf ifadelerin bulunduğu mektubun gerçekliği sorgulandı ancak Beyaz Saray'a yakın çoğu basın mensubu mektubun varlığını doğruladı.

"Trump bundan daha delice bir şey yapmamıştı"

Yabancı medya organları, ABD Başkanı Trump'ın mektubunu alaya aldı. Vanity Fair'de bulunan bir haberin başlığında "Gerçek mi? Trump Erdoğan'a ilkokul 3. sınıf düzeyinde mektup gönderdi" ifadelerine yer verildi. Söz konusu haberde, "Trump Başkanlığı boyunca bundan daha delice bir şey yapmamıştı." değerlendirmesinde bulunuldu. 

"Şaka zannettim"

CNN sunucusu Jake Tapper, haberi sunmasının ardından "Bu mektubu okuduktan sonra şaka zannetim ancak Beyaz Saray'dan doğrulandı." dedi. 

ABD'li MSNBC kanalı sunucusu ise haber sunarken, "Bu tuhaf mektubu sorgulatmak zorunda kaldık. Gerçekmiş. Çok garip bir mektup. Gecikmemiz bu yüzdendi." ifadelerini kullandı.

"Ülkenin ulusal güvenliğine zarar veriyor"

NBC haber Ulusal Güvenlik sorumlusu ve eski FBI danışmanı Frank Figliuzzi, katıldığı MSNBC yayınında Trump'ın mektubunun bir "çaresizlik yakarışı" olduğunu kaydetti. Figluizzi, "Trump attığı her adımda ülkenin ulusal güvenliğine zarar veriyor." dedi.

İngiliz The Guardian gazetesinde ise ABD Başkanı Trump'ın saygısı bir dil kullandığı belirtiliyor ve mektup için "tuhaf" değerlendirmesi yapılıyor.

Yorumlar (0)