Rusya’dan yaptırımlara karşı ‘kripto’ hamlesi!

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya için şu anki koşullarda kripto paralarla uluslararası ödemeler yapmanın bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Planladığımız altyapı sınır ötesi transferler için katı olabilir. Bu sebeple bu transferleri önce yasallaştırmamız lazım." sözlerini kullandı.

DÜNYA 05.09.2022, 16:49
Rusya’dan yaptırımlara karşı ‘kripto’ hamlesi!

Moiseyev, kripto paraların ülkedeki regülasyonu ile ilgili Rusya Maliye Bakanlığı ile Rusya Merkez Bankası arasında görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyledi.

“Kripto paraların uluslararası ticarette kullanılması bir zorunluluk”

Uluslararası ticarette kripto paraların kullanılmasının ise bir mecburiyet olduğunu söyleyen Moiseyev, “Mevcut şartlarda kripto para birimlerin uluslararası ticarette bir mecburiyet olması hem Rusya Merkez Bankası hem de bizim için açıktır.” sözlerini kullandı.

Rusya’da söz konusu mevcut altyapının kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılması konusunda yeterli olamayabileceğini söyleyen Moiseyev, “Planladığımız altyapı uluslararası transferler için katı olabilir. Bu sebeple öncelikle bu transferleri yasallaştırmamız lazım. Bir yandan insanlara bu fırsatı vermemiz lazımken, diğer yandan da para aklama, uyuşturucuya ilişkin ödemeler yapılmaması için de kontrol sahibi olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Bir ödeme sistemi olarak yasallaşabilir”

18 Mayıs tarihinde bir açıklama yapan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ise Rusya’da kripto paraların bir ödeme sistemi olarak yasallaşabileceğini belirtmişti.

Batılı devletlerin Rus finans sistemine ilişkin yaptırımları sebebiyle ülkedeki çok sayıda kurum ve kuruluş, avro ve dolar ödemelerinde problem yaşıyor.

Yorumlar (0)