Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı çifte zam geliyor

Cumartesi günü benzin ve motorinin litresine yapılan indirimler, araç sürücülerini bir nebze rahatlatmıştı. Bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine yeniden zam geliyor. 

EKONOMİ 05.09.2022, 17:05 06.09.2022, 10:11
Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı çifte zam geliyor

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna savaşı sonrası sert dalgalanmalar yaşayan brent petrol fiyatları, tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiledi. Türkiye’de bu duruma bir de döviz kurunda artış eklenince, araç sürücülerinin akaryakıt sorunu daha da büyüdü. Peş peşe gelen indirim ve zam haberleriyle aylardır gündemde olan akaryakıt fiyatları bu gece yarısı yeniden güncellenecek. Edinilen bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 56 kuruş, motorinin litresine ise 69 kuruş zam uygulanacak. 

Hem benzine hem de motorine zam geliyor

Cumartesi günü benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 2 lira 41 kuruş indirim yapılmış ve araç sahipleri bir nebze de olsa rahat nefes almıştı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak yeni zamlarla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatı yeniden güncellenecek. LPG’nin litre fiyatında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. 

Bu gece yarısından itibaren yeni fiyatlar nasıl olacak?

5 Eylül 2022 Pazartesi günü İstanbul’da motorinin litre fiyatı 24 lira 47 kuruştan satılıyor. Megakentte benzinin güncel litre fiyatı ise 18 lira 66 kuruş olarak dikkat çekiyor. Bu gece yarısından itibaren uygulanacak olan yeni zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 25 lira 16 kuruşa yükselecek. Benzinin litre fiyatı ise 19 lira 22 kuruşa çıkacak.

Yorumlar (0)