Josef de Souza'dan kırmızı kart tepkisi: Cenk'in beli kırılacaktı!

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 yenen Beşiktaş, 13 puana ulaştı. İki kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada bir Ankaragücü taraftarının Beşiktaşlı oyunculara saldırması geceye damga vurdu. Kendilerine saldıran taraftara müdahale etmeye çalışan ve kırmızı kart gören Josef de Souza, kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

SPOR 05.09.2022, 16:57 Hakan Öksüz
Josef de Souza'dan kırmızı kart tepkisi: Cenk'in beli kırılacaktı!

Dün akşam Spor Toto Süper Lig'in 5'inci hafta maçında MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. 26'da Giorgi Beridze'nin golüyle geriye düşen siyah beyazlılar, Jackson Muleka (30) ve Dele Alli (35) ile ilk yarıyı 2-1 üstün tamamladı. Dakikalar 47'yi gösterirken bir kez daha sahneye çıkan Giorgi Beridze, skoru 2-2'ye taşıdı. 

Bol gollü gecede gülen taraf Beşiktaş

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş, N'Koudou'nin 74'üncü dakikadaki penaltı golüyle 3-2 öne geçti. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ederek puanını 13'e yükseltti. Ankaragücü ise 1 puanla ligin son sırasında kaldı.

Maçın son anları olaylı geçti

Olaylı maçın son dakikalarında yaşananlar, geceye damga vurdu. Ankaragücü oyuncusu Marlon Rodrigues Xavier, 90+4'te kırmızı kart gördü. Ankaragücü taraftarları, hakemin kararı sonrası adeta çılgına döndü. Mücadelenin bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren bir taraftar, Beşiktaşlı oyunculara saldırdı. Taraftara müdahale etmeye çalışan Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu ise Josef de Souza, kırmızı kartla cezalandırıldı.

Josef de Souza: Niyetim taraftara saldırmak değildi

Olaylarla ilgili Beşiktaş'ın internet sitesine açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, neden kırmızı kart gördüğünü anlamadığını söyledi. Kendilerine saldıran taraftarın elinde bıçak olup olmadığını bilemeyeceklerini kaydeden Josef de Souza, "Cenk dönmeseydi belki de beli kırılacaktı. Benim niyetim taraftara saldırmak değildi. Amacım polisi çağırmaktı. Sadece futbolcu düşünmeliyiz. Bu tarz olayların saha içine taşması oldukça kötü." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)