Rusya: Türkiye ile yakın koordinasyon sürüyor!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye konusunda Türkiye ve İran ile "yakın koordinasyon"un sürdüğünü açıkladı.

DÜNYA 06.02.2020, 11:50 06.02.2020, 14:23
Rusya: Türkiye ile yakın koordinasyon sürüyor!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, son dönemde Suriye meselesinde yaşanan gerginliklerin ardından bir açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında, "Son zamanlarda İdlib'de tehlikeli bir gerilim artışı ve şiddet artışı oldu. Türkiye ve İran ile Suriye konusunda yakın koordinasyon sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Rejim TSK askerlerini hedef almıştı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurmuştu.

Saldırı sonucu 3'ü sivil, 5'i asker 8 kişi şehit olmuştu. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu saldırıya ilişkin, "İntikalimiz bir gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27’de buradaki ilgili arkadaşlarımız tarafından Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildi. Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır." demişti.

İdlib'deki TSK unsurları tarafından rejim hedeflerine karşılık verildiğini kaydeden Akar, "Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)