Libya’da Başbakan Dibeybe’nin kabinesi güvenoyu aldı

Libya’da Başbakan Dibeybe’nin kabinesi, ülkenin güvenoyunu ardı. Dibeybe güvenoyu sonrası ilk açıklamayı gerçekleştirdi.

DÜNYA 10.03.2021, 17:50 02.06.2021, 09:29
Libya’da Başbakan Dibeybe’nin kabinesi güvenoyu aldı

Libya Temsilciler Meclisi, ülkenin doğusu ve batısından temsilcilerin yer aldığı Sirte şehrinde üç gün boyunca süren oturumu tamamladı.

Başbakan Abdülhamid Dibeybe’nin 26 bakanın yer aldığı kabinesine 133 katılımcıdan 132 geçer ve bir çekimser oy kullanıldı.

“Bütün aşamalarda benimle çalışmanızı arzu ediyorum”

Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih oturumun ardından konuşarak, meclisin hükümete olan güvenoyunun BM yol haritasında kararlaştırılmış olan seçimlere dek geçerli olduğunu kaydetti.

Başbakan Dibeybe, güvenoyu sonrası meclise hitap ederek “tarihi bir karara imza attığı” için teşekkür edip temsilcilere, “Bütün aşamalarda benimle birlikte çalışmanızı, Libya’da bir araya gelmeyi ve çıkarılan nefreti unutmayı arzuluyorum.” şeklinde konuştu.

Dibeybe: Yeniden savaş olamaz

Dibeybe, Libya Yüksek Seçim Kurulu ve Başkanlık Konseyi Başkanlığı’nın destekleriyle vadedilmiş olan tarihte gerçekleştirmek amacıyla çalışacaklarının altını çizdi.

Dibeybe devletin bölünmeyeceğini ifade ederek, “Sizlere sözümdür. Yeniden savaş olamaz.” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenmiş olan Libya Siyasi Diyalog Forumu yol haritasına göre, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Dibeybe ve göreve gelen yönetimin 24 Aralık 2021 tarihine dek ülkeyi seçime taşıması öngörülüyor.

Yorumlar (0)