Yerli koronavirüs aşısında ikinci doz yapıldı

Erciyes Üniversitesi'nde yerli koronavirüs aşısına yönelik yürütülen çalışmalarda, Faz-2 aşamasının ikinci dozu verildi.

SAĞLIK 10.03.2021, 17:53 11.03.2021, 13:03 Hanife
Yerli koronavirüs aşısında ikinci doz yapıldı

Salgına karşı yerli aşı geliştirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından geliştirilen yerli koronavirüs aşısının Faz-2 aşamasında, gönüllülere ikinci doz uygulamasına geçildi.

Bu çalışma kapsamında inaktif aşı adayının, geçen ay Faz-2 çalışmalarına başlanmıştı. Şimdi ise yerel aşının ikinci dozu, gönüllülere uygulanmaya başlandı.

İkinci dozun uygulamasına geçildi

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen,  Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) salgına karşı geliştirilen inaktif aşı adayının ikinci dozu, Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) gönüllüye vuruldu.



İkinci dozunu alan gönüllü, ilk dozda hiçbir yan etki görmediğini belirterek, herkesi gönüllü olmaya davet edip, böyle bir çalışmada yer aldığından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Nisan ortasında tamamlanması planlanıyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Faz-2 çalışmalarını Nisan ayı ortasında bitirmeyi planladıklarını duyurarak Faz-2 çalışmaları sürdürüldüğünü, bugün Faz-2 çalışmasında ilk dozu uyguladıkları gönüllüye, ikinci dozu vurduklarını söyledi.

Şu ana kadar yürütülen çalışmaların çok güzel bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Çalış, Faz-1 çalışmasının başarılı bir şekilde geçtiği gibi, Faz-2 çalışmasının da başarılı geçeceğini ümit ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)