İsrail, kapalı alanlarda da maske zorunluluğunu kaldırıyor

İsrail'de koronavirüs salgını sebebi ile uygulanan kapalı alanlardaki maske takma mecburiyeti 15 Haziran tarihinden itibaren kaldırılacak.

DÜNYA 07.06.2021, 00:24 07.06.2021, 18:00
İsrail, kapalı alanlarda da maske zorunluluğunu kaldırıyor

İsrail'de ilk olarak açık mekanlarda kaldırılan maske zorunluluğu, şimdi de kapalı mekanlarda kalkacak.

Açıklamayı, İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein gerçekleştirdi. Edelstein, günlük pozitif vakaların düşük seyretmeye devam etmesi durumunda 15 Haziran tarihinden itibaren kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğunun uygulanmayacağını dile getirdi.

Yaklaşık olarak 9,3 milyonluk nüfusa sahip olan İsrail, nüfusuna oranla dünyada en fazla COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı uygulayan ülke konumunda bulunuyor.

19 Nisan'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı

Başarılı aşılama programı sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından beri koronavirüs önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı ülkede, 19 Nisan tarihinde açık mekanlarda maske takma mecburiyeti kaldırılmıştı.

İsrail'de şu ana dek 5 milyon 455 bin kişiye koronavirüs aşısının ilk dozu, 5 milyon 137 bin kişiye ise ikinci dozu uygulandı.

Ocak 2021 tarihinde 84 bini aşan aktif pozitif vaka sayısı aşılama sayesinde 216'ya kadar düşerken, geçtiğimiz hafta günlük pozitif vaka sayısı da çoğunluğu ülke dışından dönen kişiler olmak üzere 20'nin altına inmişti.

Yorumlar (0)