İsrail Gazze'yi böyle vurdu

İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyinde yer alan bir tarım bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

DÜNYA 03.08.2020, 09:28
İsrail Gazze'yi böyle vurdu

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin tarım bölgesi olan el-Karara, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu ve roketlerle saldırıya maruz kaldı.

İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıya dayanak olarak Gazze'den bir roket mermisinin Gazze sınırına paralel bir bölgeye fırlatıldığı iddiasını gösterdi.

İsrail ordusu, pazar akşamı Gazze'den fırlatıldığını ileri sürdüğü roket mermisinin Gazze sınırına paralel bir bölgeyi hedef aldığını ve "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından roket mermisinin düşürüldüğünü iddia etti.

İsrail ordusu saldırıda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi de verilmedi.

İsrail'in ileri sürdüğü saldırıyı Gazze'deki gruplardan henüz üstlenen yok.

Gazze'den atılan roketler

İsrail, Gazze'ye düzenlediği her saldırı öncesi "Gazze'den roket atıldığı" iddiasında bulunuyor.

İddiaların çok büyük bölümünün gerçek olmadığı biliniyor.

Gazze'deki gruplar roket saldırısını ise İsrail'in haksız bir eylem ya da saldırısına karşı yapıyor. Bu gruplar, roket saldırısı kendilerinden gelmişse gizlenmiyor ve saldırıyı üstleniyor.

Gazze'den fırlatına roket mermilerinın yıkıcı özelliği bulunmuyor. Mermiler bir asfalta isabet ettiğinde, yağmurdan oluşmuş çukurlar ebatında bir çukur ancak oluşuyor. İsrail'in saldırıda kullandığı bombalar ise bina büyüklüğünde dev çukurlar açıyor.

İsrail, güvenlik güçlerinin vurduğu Filistinlilerle ilgili de "bıçakla saldırdı" yalanını kullanıyor. Öldürülen Filistinlilerin bazılarında kesici alet çıkmazken, cesedinde kesici alet çıkan kimi Filistinlinin ise bıçağa hiç yeltenmediği, cebinden çıkarmak için hamle bile yapmadığı biliniyor. İsrail'in başvurduğu "bıçaklı saldırı" yalanının sebebi ise Filistinlilerin silah taşımıyor olması ve bıçağı da gündelik işlerinde sık kullanıyor olmasından kaynaklanıyor.

Yorumlar (0)