Irak kendi normaline dönüyor

Demokrasi bahanesiyle Amerika tarafından tarumar edilen Irak, son hafta bombalı saldırılarla değil, halk protestolarıyla gündemdeydi. Irak kendi normaline geri dönüyor.

DÜNYA 09.10.2019, 10:24
Irak kendi normaline dönüyor

Bombalı saldırılar ve suikastlerde rutin gündemi olan Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle rutinin dışına çıkılmış ve orduya protestolar sebebiyle alarm verilmişti. Halk protestolarına karşı verilen alarm durumu sona erdirilerek Irak kendi normaline döndürüldü.

Konuya ilişkin Irak medyasında çıkan haberlerde, hükümet karşıtı gösteriler sebebiyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere Irak Savunma Bakanlığının tüm birimlerini alarma geçirdiği anımsatıldı.

Irak basınında yer alan haberlerde, Irak'taki güvenlik durumunun istikrara kavuşmasının ardından Savunma Bakanlığının ordudaki alarm durumunu sona erdirdiği bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat ve güneydeki bazı vilayetler, 1 Ekim'den bu yana işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle düzenlenen gösterilere sahne oluyor. Gösterilerin başladığı günden bu yana 110'un üzerinde kişi ölmüş, 6 binden fazla kişi de çeşitli şekil ve düzeyde yaralanmıştı.

Irak Savunma Bakanlığı gösteriler sebebiyle 2 Ekim'de kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak amacıyla tüm birimlerini alarm durumuna geçirmişti.

Yorumlar (0)