Askerden kaçanları mayın tarlasına sürdü!

Askerliği zorunlu kılan ve Suriye Millî Ordusu ile savaşa girmeyenlere farklı cezalar uygulayan Esed rejimi, orduya girmeyi ve Suriyelilere kurşun sıkmayı kabul etmeyen 100 Suriyeli genci mayın tarlasına sürdü: 8 ölü, 15 yaralı!

DÜNYA 14.08.2020, 17:11
Askerden kaçanları mayın tarlasına sürdü!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Esed rejimine karadan destek sağlayan İran destekli terörist gruplar, Dera vilayetindeki zorunlu askerlik uygulamasını kabul etmeyen ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçerek sivil vatandaş olarak yaşamlarını sürdürmek isteyen 100 kişilik genç grubunu mayın tarlasına sürdü. Mayınların bir bir infilak etmesi sonucu kurtulan gençlerden alınan bilgilere göre en az 8 kişi yaşamını yitirdi ve en az 15 kişi yaralandı.

Askeri muhalif kaynaklarından alınan bilgilere göre, Beşşar Esed rejiminin zorla Esed güçlerine katılması ve Suriye halkına karşı savaşmasını istediği 100 kişiden oluşan genç bir grubu, zorunlu askerlik uygulamasını kabul etmedikleri ve muhalif bölgelere geçerek sivil olarak hayatlarını sürdürmek istedikleri gerekçesiyle silah tehdidi altında mayın tarlalarına sürüldü.

Beşşar Esed rejimi milisleri ve İran destekli terörist gruplar tarafından alıkonulan 100 genç, önce Dera vilayetinden Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki Halep'in Nübbül beldesine götürüldü.

Beşşar Esed rejimi güçleri, muhaliflerin kontrolündeki Afrin ve İdlib kentlerine geçmek ve sivil olarak yaşamlarını sürdürmek isteyen gençleri burada, ölümle tehdit ederek mayın tarlasına sürdü.

Arkalarından ateş edileceği korkusu taşıyan gençlerin mayın tarlasında hızla koşmaları üzerine çok sayıda mayın patladı.

Mayınların bir bir infilak etmesi sonucu en az 8 genç Suriyeli yaşamını yitirdi. Yaralanan 15 genç ise, sağ kurtulanların da yardımıyla Afrin'e getirilerek burada tedavi altına alındı.

100 kişilik grubun büyük bölümünün durumları hakkında ise bilgi bulunmuyor.

Yorumlar (0)