2020'de çocukların internette en çok aradığı içerikler

Kaspersky’nin araştırmasında, geçen sene internet ortamında çocukların en fazla aradığı içerikler belli oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.06.2021, 14:40 16.06.2021, 16:02
2020'de çocukların internette en çok aradığı içerikler

Kaspersky, salgın sebebiyle dünya genelinde çocukların aile ve arkadaş iletişiminde, eğitimlerinde, eğlence etkinliklerinde, genel anlamda pek çok yaşam alışkanlığında değişiklik yaşandı.

En çok ilgi yazılıma

Çocukların ilgi ve ihtiyaçlarının yeni salgın koşulları altındaki değişimini keşfetmek için bir araştırma çalışması yürüten Kaspersky; arama sorguları, popüler Android uygulamaları ile birlikte Kaspersky Safe Kids kullanıcılarının web sitesi kategorileri gibi verilerini analiz etti.

Çocukların internette en çok aradığı popüler web sitesi kategorileri, yüzde 44,38 ile "yazılım, ses, video" kategorileri oldu. Bunu “internet iletişim medyası” yüzde 22,08 ile "bilgisayar oyunları” ise yüzde 13,67 ile takip etti.

En popüler uygulama Youtube

Çocuklar arasında en popüler uygulama listesinde YouTube, açık ara farkla lider oldu.

YouTube’u, ikinci sırada WhatsApp, üçüncü sırada ise TikTok takip etti. Roblox, Minecraft, Among Us ve Brawl Star oyunları da listenin üst sıralarında yer aldı. TikTok, çocuklar arasında popülerliğini devam ettirirken, aynı şekilde sosyal ağ algısının da değiştiği belirtildi. Artık TikTok, yalnızca klipler ve dudak senkronizasyonları kapsamında bir ağ olmaktan çıkarak daha yaratıcı ve eğitici içeriklere yer vermeye başladı.

Minecraft oyunlarda lider

Çocukların tercih ettiği video oyunları arasında en popüler olanlar; yüzde 22,84 ile Minecraft, yüzde 6,73 ile Fortnite, yüzde 6,34 ile Brawl Stars, yüzde 3,82 ile Roblox, yüzde 3,80 ile Among Us oldu.

Yorumlar (0)