Zendaya: Ekranların hızlıca parlayan yıldızı

Hayatımıza çocuk yıldız olarak giren, müzik dünyasına dalan ve son olarak Emmy’e aday olmasıyla adeta yıldızı parlayan, Hollywood’un başarılı isimlerinden Zendaya’nın merak edilen özel hayatına, müzikal ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2021, 18:56 25.01.2021, 11:48
Zendaya: Ekranların hızlıca parlayan yıldızı

Küçük yaşında dansla başlattığı kariyerine müziği de ekleyen ve günümüzde bir  ekran yıldızı olarak konuşulan Zendaya Maree Stoermer Coleman hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

1 Eylül 1996 tarihinde Zendaya, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Oakland kentinde dünyaya geldi. Öğretmen bir anne Claire Stoermer ve baba Kazembe Ajamu Coleman’nın çocuğu olan Zendaya’nın 3 kız ve 2 erkek kardeşi bulunmaktadır.

Şöhret basamaklarına ilk adım atış, Zendaya için aslında dans ile oldu. Küçük yaşında Future Shock Oakland adlı bir dans grubuyla, çalışmaya başlayan Zendaya, Orinda Kaliforniya Shakespeare Tiyatrosu, Oakland School'un for the Arts ve Call Shakes' in yaz konservatuvarı programı çalışmalarında yer alarak, aslında kariyer yolunu bir anlamda seçmiş oldu. Kamerayla ilk buluşması ise, şaşırtıcı bir şekilde Kary Perry sayesinde oldu. Perry’nin en çok beğenilen şarkılarından “Hot n Cold” un Kidz Bop versiyonlu klibinde rol alması, Zendaya için inanılmaz bir deneyim oldu. Çocukken oldukça utangaç olan Zendaya, içinde yer aldığı çalışmalar sayesinde bu kapanıklığı kolayca yıktı.

“Shake It Up” dizisi ile büyük bir kitlesi oluştu

İzleyicinin ve genç kitlenin onu tanıyacağı iş ise, Disney evreni sayesinde oldu! 2009 yılına gelindiğinde, “Haydi Çalkala” adlı dizide rol almıştır. ‘Rocky Blue’ karakteri için katıldığı seçmeleri kazanan Zendaya, 2013 yılı sonuna kadar dizi bitene kadar oynadı. Dizide söylediği bazı şarkılar da albüm olarak çıkan Zendaya’nın müzikal yolculuğu da Swag It Out adlı şarkıyla başladı. 2012 yılında ise, “Haydi Çalkala” dizisindeki partneri Bella Thorne ile “Frenemies” adlı bir filmde rol aldı. Zendaya filmde “Halley Brandon” karakterini canlandırdı.

2013 yılının yaz aylarından Dancing With the Stars yarışmasına katılan Zendaya, o arada “Between U and Me” adlı bir kitap yayınladı. Ayrıca ilk solo albümü “Zendaya” da piyasaya çıktı. Albümdeki şarkılardan “Replay”, listelerin zirvesine çıktı ve iyi bir dinlenme yakaladı. Bu sırada 2014 yılında “Zapped” adlı bir filmde oynadı. Filmde “Zoey Stevens” karakterine hayat verdi. Ayrıca “PrankStars”, “Good Luck Charlie”, “A.N.T. Farm” gibi dizilerde de konuk oyuncu olmuştur. 2015 yılında yayına başlayan, 2018’de ise sona eren K.C. Undercover adlı Amerikan komedi dizisinde rol alan Zendaya, dizide K.C. Cooper karakterine hayat vermiştir.

2017 yılında ise “Örümcek Adam: Eve Dönüş” filminde oynaması, kariyeri için farklı bir adım atmasına sebep olmuştur. Tom Holland’a da büyük bir kitle getiren film, Zendaya için de yeni bir kapının aralanmasına neden olmuştur. Zendaya filmde, “Michelle” karakterini canlandırdı. Michelle karakterini, 2019 yılına gelen devam filmi “Örümcek-Adam: Evden Uzakta” filminde de canlandırmıştır. 2017 yılı devamında Hugh Jackman’ın başrolünde yer aldığı “The Greatest Showman” filminde canlandırdığı “Anne Wheeler” karakteri de onu güzel bir noktaya koymaya devam etmiştir.


Emmy kazanan ‘en genç oyuncu’ oldu

2019 yılına gelindiğinde ise kariyerinde önemli bir iz olarak kalacak olan HBO gençlik dizisi “Euphoria” da başrol oynamaya devam etti. Yeni bölümleri yayınlanmaya devam eden dizide Zendaya, “Rue Bennett” karakterine hayat verdi. Dizideki rolü, ona rüya olamayacak kadar gerçek bir ödülün de kapılarını açtı. Zendaya, “Euphoria” dizisindeki rolüyle, 2020 ‘Emmy Ödülleri’ nde ‘Drama Dizisi dalında En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandı. 24 yaşında bu ödülü alan genç oyuncnu, bu ödülü kazanan en genç oyuncu olarak adını yazdırdı. Zendaya’nın ayrıca “Dune” ve “Euphoria” da beraber çalıştığı Sam Levinson’un yeni projesi “Malcolm Marie” deki performansı da merakla bekleniyor.

2020 yılı yapımı bilim-kurgu ve macera filmi “Dune: Çöl Gezegeni” nde rol alan Zendaya, don dönemin yükselen oyuncularından Timothée Chalamet ile başrolde oynadı. Zendaya, filmde ‘Chani’ karakterini canlandırdı.

Çıkardığı parçalarla, unutulmayan ‘Haydi Çalkala’ dansıyla, Spider-Man dünyasına dalışı ve Euphoria ile yıldızının parlamasıyla Zendaya, her zaman konuşulacak bir oyuncu olacak. Daha da nice başarılı proje ile karşımıza çıkacağına ve adından söz ettirmeye devam edeceğine eminiz…

Yorumlar (0)