Yurdaer Okur, “Ran” oyununu dijitale taşıdı!

Başarılı oyuncu Yurdaer Okur’nun, Nazım Hikmet Ran’ın şiir ve mekuplarından esinlenerek oluşturduğu tiyatro oyunu “Ran” ı dijital platforma taşıdı. Oyun, bilet satın alınarak dijital olarak izlenebiliyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2021, 14:23 24.01.2021, 16:25
Yurdaer Okur, “Ran” oyununu dijitale taşıdı!

Şu sıralar “Kefaret” dizisinde rol alan, “Bilmemek” filminde izlediğimiz ve izleyicinin  “Karadayı”, “Yeter”, “Köprü”, “Hakan Muhafız” ve “Sakarya Fırat” gibi dizilerden hatırlayacağı başarılı oyuncu Yurdaer Okur, uzun süredir “Ran” oyunuyla tiyatro izleyicisiyle buluşuyordu. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle tiyatro oyunlarının sergilenememesi nedeniyle tüm oyunlar durmuştu.

Ran’ın dünya prömiyeri, Londra Milfield Tiyatrosu’nda gerçekleşmişti

Bunun üzerine dijital olarak yapılan oyunlar arasına, Yurader Okur’un “Ran” oyunu da katıldı. Okur’un, Nazım Hikmet’in şiir ve mektuplarından sahneye uyarladığı oyun, daha önce Mayıs 2017’de Londra Milfield Tiyatrosu’nda dünya prömiyerini gerçekleştirmişti Ayrıca dünya ve ülke çapında turnelerle de oynanan oyun, bol övgü toplamıştı.

Yurdaer Okur’a sahnede Taylan Aygar’ın müzikal testere ve viyolonsel ile eşlik ettiği ‘Ran’ oyunu, Nazım Hikmet’in 119. doğum günü 15 Ocak Cuma günü dijital platformda yayınlandı. Oyunu izlemek isteyenler, kumbaravan.com.tr web adresine girerek oyun biletini alabilecek ve kendi belirlediği saatte oyunu izleyebilecek. Oyun, ‘Sanata Destek Dijital Dönüşümle’ porjesi kapsamında yayında olacak.

Yorumlar (0)