Venedik Film Festivali’nin jüri başkanlığına, Bong Joon-ho seçildi!

Bu yıl 78. kez düzenlenecek olan ve İtalya’da gerçekleştirilen “Venedik Film Festivali” nde uluslararası jürinin başkanlığını, “Parazit” filmiyle Oscar’a doyamayan Bong Joon-ho üstlenecek!

KÜLTÜR-SANAT 16.01.2021, 14:49 17.01.2021, 09:24
Venedik Film Festivali’nin jüri başkanlığına, Bong Joon-ho seçildi!

78. kez bu yıl düzenlenecek olan ve Dünya’nın en eski film festivallerinden bir tanesi olan Venedik Film Festivali hakkında detaylar belli oluyor. Festivali düzenleyen Venedik Bienali, festivalin 1 – 11 Eylül 2021’de düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca festival kapsamında verilen, büyük ödül Altın Aslan'ın sahibini belirleyecek olan uluslararası jürinin başkanlığını üstlenecek isim de açıklandı. Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, festivalin jüri başkanlığı için seçildi.

“Seçilen tüm harika filmlere hayran olmaya ve onları alkışlamaya hazırım.”

“Okja”, “Snowpiercer”, Moyher”, “The Host”, “”Barking Dogs Never Bite” ve “Cinayet Günlüğü” gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenen Bong Joon-ho, jüri başkanlığının festival tarafından teklif edildiğini ve onur duyduğunu açıkladı. Uluslararası Venedik Film Festivali, uzun ve farklı bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Joon-ho: “ Jüri başkanı olarak ve hepsinden önemlisi bir sinemasever olarak festival tarafından seçilen tüm harika filmlere hayran olmaya ve onları alkışlamaya hazırım.” dedi. 

Bong Joon-ho, “Parazit” filmiyle; 2020 Oscar Ödülleri’ne de demga vurmuştu. Akademi’de Joon-ho,  “En İyi Film”, “Yabancı Dilde En İyi Film” ve “En İyi Özgün Senaryo” ödüllerinin sahibi olmuştu. 

Yorumlar (0)