Usta oyuncu Köksal Engür'ü kaybettik

"Leyla ile Mecnun" dizisindeki "Ak Sakallı Dede" karakterine hayat veren usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür, 77 yaşında vefat etti. Köksal Engür'ün ölüm nedenini duyuran oyuncu Cengiz Bozkurt, cenazeye ilişkin açıklamayı yapacaklarını söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 27.03.2023, 08:38 27.03.2023, 13:37 Hakan Öksüz
Usta oyuncu Köksal Engür'ü kaybettik

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. "Leyla ile Mecnun" dizisinde canlandırdığı "Ak Sakallı Dede" rolüyle milyonların beğenisini kazanan Köksal Engür'ün ölümünün ardından sanatçı arkadaşları baş sağlığı mesajları paylaştı.

Cengiz Bozkurt paylaştı

Leyla ile Mecnun dizisinde "Erdal Bakkal" karakterine hayat veren oyuncu Cengiz Bozkurt, Köksal Engür'ün vefatına ilişkin bir mesaj paylaştı. Usta oyuncunun böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlardan dolayı vefat ettiğini duyuran Bozkurt, cenazeye ilişkin açıklamayı yapacaklarını kaydetti. 

Köksal Engür kariyeri

Vefat haberinin ardından Köksal Engür kimdir? sorusu internette aratılmaya başlandı. Köksal Engür'ün kariyeri merak edildi. Kars'ta 1946 yılında doğan Köksal Engür, TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programıyla henüz 10 yaşındayken mesleğe adım attı. 

1969'da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan sanatçı; Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ankara Halkevi ve Küçük Sahne dahil birçok tiyatroda rol aldı.

Red Kit ve Büdü'nün sesi oldu

"SüngerBob KareŞort" isimli çizgi dizideki "Squitward" karakterini seslendiren Köksal Engür, 1999'daki Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. Red Kit'i ve Susam Sokağı'ndaki Büdü'yü seslendiren usta sanatçıya, 16. Ankara Film Festivali'nde 2005 yılında "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü verildi.

Yorumlar (0)