Depremin etkilediği 4 kentte ders zili yeniden çaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitim öğretime verilen ara bitiyor. Depremlerin etkilediği 4 kentte eğitim öğretim 49 gün sonra yeniden başladı.

EĞİTİM 27.03.2023, 09:08 27.03.2023, 09:31
Depremin etkilediği 4 kentte ders zili yeniden çaldı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından 11 kentte eğitim öğretime ara verilmişti. Hatay, Adıyaman ve Malatya ve Kahramanmaraş’ta 49 günün ardından öğrenciler okullarıyla kavuştu.

Kahramanmaraş

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ili etkisi altına alan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 3 bin 101 öğrencinin kayıtlı olduğu Andırın ilçesinde okullardaki onarım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için ders başladı.

Merdivenlerinin Türk bayraklı balonlarla süslendiği Tufanpaşa İlkokulu'nda öğrenciler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflarına alındı.

Yaklaşık 278 öğrencinin bulunduğu okulda öğrencilerin büyük çoğunluğunun derslere devam ettiği gözlendi.

Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim, depremler nedeniyle ertelendi.

Öte yandan, Kahramanmaraş'ın 9 ilçesinde eğitim-öğretime başlama tarihinin valilik tarafından açıklanacağı bildirildi. Depremin etkilediği diğer kentlerde ise hasar tespit çalışmalarının devam ettiği sorunsuz olan yapılarda eğitim öğretimin başladığı belirtiliyor.

Malatya

Malatya'da 49 günün ardından öğrenciler okullarıyla bir araya gelecek. Malatya’nın Yazıhan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Darende, Hekimhan, Arguvan ve Arapgir ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetleri başladı.

Hatay

Hatay'ın 7 ilçesinde de toplamda 494 okulda hazırlıklarda sona gelindi.

Yayladağı, Paya, Reyhanlı, Erzin, Dörtyol, Arsuz ve Altınözü ilçelerinde yeniden ders zili çaldı.

Adıyaman

Adıyaman'ın 5 ilçesinde de okul zili tekrar çaldı. Sincik, Samsat, Gerger, Kahta ve Çelikhan eğitim kaldığı yerden devam ediyor.

Yorumlar (0)