Türkiye lezzetleri Oscar'a damga vurdu

Malatya Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz 27 Mart tarihinde Los Angeles Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen Oscar Ödül töreni ardından gerçekleştirilen partide ünlü şef Wolfgang Puck'ın hazırladığı menüde 'Karadeniz pidesi' ve 'kaymaklı kayısı tatlısı'na da yer verdiğini belirtti.

KÜLTÜR-SANAT 05.04.2022, 22:58 06.04.2022, 17:21
Türkiye lezzetleri Oscar'a damga vurdu

Baruş, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, dünya genelinde büyük bir ilgiyle izlenen Oscar töreninin ardından yapılan partide davetlilere kaymaklı kayısı tatlısının da ikram edilmesinin kentin mutfak kültürü yönünden önemli bir tanıtım olanağı olduğunu kaydetti.

"Malatya'ya davet edeceğiz"

Baruş, şöyle konuştu:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye turizminin tanıtımını yapmak için yoğun gayret sarf ediyor. Bakanlığımızın çatısı altında faaliyet gösteren TGA (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı), ülke ve kent bazında tanıtım çalışmalarının daha profesyonel ve koordineli bir şekilde yapılması için oluşturulmuştu. Malatya kenti olarak biz de TGA ile iş birliği çerçevesinde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bakanlık ve TGA, kentimizin değerlerinin tanıtımı amacıyla bize çok büyük destek sunuyor. TGA'nın atılımıyla Oscar Ödülleri töreninin akabinde verilen yemekte, dünyaca ünlü şef Puck, Türk mutfağından iki lezzete de yer verdi. Puck, kuru kayısıyı fıstık ve özel bir kremayla doldurup dünyaca ünlü misafirlere ikram etti."

Baruş, Puck'ı kente davet edeceklerini ve kent meyvelerinin, yemeklerinin lezzetini bizzat yerinde görebilmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)