Top Gun: Maverick, Titanik’i solladı! Rekor üstüne rekor kırıyor

Tom Cruise’un başrolünde oynadığı ve mayıs ayının son haftasında vizyona giren Top Gun: Maverick, bütün dönemlerin en fazla kazanan filmi oldu. En yüksek hasılat unvanını taşıyan 1997 yapımı Titanik’i geçen film, Paramount Pictures'ın Kuzey Amerika gişesinde en fazla kazandığı yapım oldu.

KÜLTÜR-SANAT 16.07.2022, 14:23 18.07.2022, 09:17
Top Gun: Maverick, Titanik’i solladı! Rekor üstüne rekor kırıyor

Tom Cruise’un başrolünü aldığı Top Gun: Maverick rekorlardan rekorlara koşuyor. Tony Scott’un imzasının bulunduğu orijinal Top Gun’dan tam olarak 36 sene sonra çıkarılan devam filmi, Tom Cruise’un 1 milyar doları geçen hasılatıyla kariyeri boyunca en fazla izlenilen filmi olma şanını kazandı. Yalnızca Cruise'un meslek rekorunu kırmayan yapım, Titanik’i geçerek yeni bir hasılat rekorunu elde etti.

3 milyar dolar kazanç sağladı

Top Gun: Maverick, vizyon yolculuğuna mayıs ayının son haftasında başladı. Film şu ana kadar dünya üzerinde 1 milyar dolar kazanç sağladı. Şu an için 2022'nin en fazla gişe yapan filmleri içerisinde ilk sırayı alan Top Gun: Maverick, yeni rekorunu ise ABD gişesinde aldı.

Titanik’in rekoru Top Gun: Maverick’e gitti

Yapım, bütün dönemlerin en fazla kazanan ve en ikonik filmlerinden birisi olarak bilinen 1997 senesi yapımı Titanik’in toplam kazancını geçti. Paramount Pictures'ın Kuzey Amerika gişesinde (Kanada ve ABD) Titanik’ten sonra en fazla kazanç sağladığı yapım oldu.

Anma Günü rekorunu da aldı

100 milyon doların üzerinde bir açılış kazancı elde eden ilk film olan Top Gun: Maverick, ABD'de Anma Günü'nde sinema salonlarında izlenmeye başlamıştı. Federal tatil olarak belirlenen Anma Günü’nde 156 milyon dolar kazanç sağlayarak, Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu yapımının 2007 senesinden bu yana elinde bulundurduğu Anma Günü rekorunu da kendi üzerine almıştı.

Top Gun: Maverick’in konusu nedir?

178 milyon dolar kadar bir bütçe ayrılan yapımda, hava kuvvetlerinde daha önce görev almış pilot Pete 'Maverick' Mitchell'in geri dönüşünün ardından meydana gelenlere odaklanıyor.

Yorumlar (0)