SpaceX’in hizmeti Starlink’e rakip çıktı: OneWeb çalışmalara başladı

SpaceX’e rakip olmak isteyen OneWeb, kurumsal müşterileri için bir uydu internet hizmeti çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.07.2022, 15:08 18.07.2022, 09:17
SpaceX’in hizmeti Starlink’e rakip çıktı: OneWeb çalışmalara başladı

Geçtiğimiz günlerde SpaceX, kullanıcılarının denizin ortasındayken de internete ulaşabileceği Maritime hizmetini faaliyete almıştı. OneWeb, uydu hizmeti ve 5G teknolojilerinde SpaceX’in karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Denizde sağlanacak internet hızı 350 Mbps oldu

SpaceX, büyük bir adım atarak Starlink kullanıcılarının denizde de internet kullanımı sağlayabileceği yeni hizmeti devreye sokmuştu. Bunun yanı sıra firma, denizde alınacak internet hızının 350 Mbps’ye kadar ulaşabileceği haberini de verdi.

SpaceX’e rakip olmak isteyen OneWeb ise kurumsal hizmet sağlayacağını açıkladı. Bunun için firma 12GHz radyo spektrumu kullanmayı planlıyor. Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) çağrı yapan OneWeb, Starlink’le benzer spektrumda internet hizmeti sağlayacağını ifade etti.

“Lobicilik faaliyetlerini bıraksınlar, fayda sağlasınlar”

Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Yapılacak olan çalışmada uydu internet sisteminin nitelikli bir kentsel baz istasyonu dağıtımının civarında, internetin kalitesini etkisi altına alacak parazitler meydana getirmesi oldukça muhtemel. Bu yüzden 12GHz spektrumuyla ilgili işlemler gerçekleştirdiğini öne sürenler, Amerika’da faydalı çalışmalar yapmak yerine koalisyonda fuaye işlemleri sağlıyor” dedi.

OneWeb’in açıklamalarına cevap, “İçi boş söylemler”

OneWeb’in yaptığı açıklama sonrasında 12GHz koalisyonu, “OneWeb’in açıklamalarında lobi faaliyetleri çok farklı şekilde ifade edilmiş. Öncelikli olarak bu yanlış bir fikirdir. Söylenenler tamamıyla 12GHz bandı ile ilgili içi boş ve bilimsel olmayan ifadelerden oluşuyor. 12GHz, FCC bandında kullanım sağlayan firmalar olası sorunları da dikkate alması gerektiğini biliyor. 125GHz ve 5G koalisyonu, tamamıyla Amerikan vatandaşları adına bir çözüm sağlamak adına FCC ve ortakları ile beraber çalışmaya konusunda kararlıdır” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)