Tokat'ta ele geçirilmişti: Peygamber tablosu orijinal çıktı

Tokat'a bağlı Niksar ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda ele geçirilen tablonun gerçek olduğu anlaşıldı.

KÜLTÜR-SANAT 10.10.2021, 20:20
Tokat'ta ele geçirilmişti: Peygamber tablosu orijinal çıktı

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Haziran 2020 tarihinde Niksar ilçesinde, tarihi eser olduğu düşünülen 80x100 santimetre boyutlarında, tuval üzerine yağlı boya erkek ve kadın resmi bulunan 'M.BERNTZWİLLER Mai 1881' ibareli tablo ele geçirildi. Tokat Müzesi'nce incelenmek üzere Hacettepe Üniversitesi'ne gönderilen tablonun gerçek olduğu tespit edildi.

"Müzemizde sergileyeceğiz"

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, basın mensuplarına, eserin yaklaşık olarak bir sene kadar inceleme sürecinden geçtiğinin altını çizdi.

İncelemelerin ardından tablonun sahte olmadığının anlaşıldığını kaydeden Çakır, şu ifadeleri kullandı:

"Tabloda Yahya Peygamber ve onu zehirleyen kadının çizildiğini düşünüyoruz. Bu bir kilise tablosu. Bilirkişi raporunda tablonun sahte değil gerçek olduğu anlaşıldı. Tablo, müzemizde koruma altına alındı. Tablo ile ilgili onarım işlemleri gerçekleştirilecek. Tarihi eser operasyonu ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor, 4 şahsın yargılamasına devam ediliyor. Mahkeme sürecinin akabinde tabloyu müzemizde sergiliyor olacağız."

Yorumlar (0)