Seyircinin gözü önünde feci kaza! Dekorun altında kalarak hayatını kaybetti

Rusya’nın başkenti Moskova'da bulunan Bolşoy Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü bale topluluğunun erkek dansçısı Yevgeny Kulesh, sahnede olduğu sırada dekor düşmesi neticesinde yaşamını yitirdi. Seyircinin gösterinin bir parçası zannettiği kazanın ardından soruşturma başlatıldı. 

KÜLTÜR-SANAT 11.10.2021, 11:25
Seyircinin gözü önünde feci kaza! Dekorun altında kalarak hayatını kaybetti

Rus oyuncu Yevgeny Kulesh, Moskova'daki dünyanın en ünlü tiyatro salonlarından biri olarak bilinen Bolşoy Tiyatrosu'nda sergilenen Sadko operası esnasında, dekor değişirken yaşanan kazada yaşamını yitirdi.

Dekor düşmesi sonucunda hayatını kaybetti

Yevgeny Kulesh'in, dekorun bir parçası alçaldığı esnada yanlış yöne doğru gittiği ve bu parçanın altında sıkıştığı belirtiliyor. Kazadan sonra gösteriye ara verildi. Kısa bir süre sonra ise gösterinin devam etmeyeceği seyirciye bildirildi.

Seyircilerden bir bölümü, duyuruya oldukça şaşırdıklarını; sahnede meydana gelenlerin ilk önce gösterinin bir parçası olduğunu zannettiklerini ifade etti. Fakat kısa bir süre içinde aktörlerin sahnede dehşet ve panik içinde koşturması ve sahnedekilerin "Her yerde kan var, ambulans çağırın" diye bağırmasıyla, bu durumun, oyunun bir parçası olmadığını gördüklerini aktardılar.

Olayı inceleyen uzmanlar, ölüme sebep olan muhtemel ihmalleri değerlendirdiklerini açıkladı. Cumartesi akşamı Bolşoy Tiyatrosu'ndan yapılan açıklamada, "Gösteriye hemen ara verildi ve seyircilerden salonu terk etmeleri istendi" sözlerine yer verildi. 

İlk kaza değil

Öte yandan, yaşanan bu olayın, ünlü Bolşoy Tiyatrosu'ndaki ilk sahne kazası olmadığı belirtildi. Bu tiyatroda 40 yıl boyunca sahne alan deneyimli keman virtüözü Viktor Sedov, 2013’un Temmuz ayındaki gösterisi esnasında orkestra çukuruna düşerek yaşamını yitirmişti.

2011'de ise Moskova mahkemesi, Bolşoy'un solo baleti olan Pavel Dimitrichenko'ya, sanat direktörü olarak bilinen Sergey Filin'e kendi evinin önünde asit saldırısı gerçekleştirerek görme yetisini büyük oranda kaybetmesine neden olmak suçlamasıyla 6 sene hapis cezası vermişti.

Yorumlar (0)