Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan, “Ayı” oyununda buluştu!

Kült oyunların modern bir bakış açısıyla yeniden sahneye konulduğu ve dijital olarak izleyenlere aktarıldığı “Dijital Sahne” de başarılı oyuncular Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan bir araya geldi. Rus yazar Anton Çehov’un komedi yapıtlarından “Ayı” yeni bir bakış açısıyla dijital sahnede yer alıyor!

KÜLTÜR-SANAT 06.03.2021, 09:58 06.03.2021, 13:02
Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan, “Ayı” oyununda buluştu!

Tiyatro dünyasının kültleşen oyunları, günümüz bakış açısıyla dijital tiyatro sahnesinde yerini almaya devam ediyor. .  “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi”, “Antigone”, “Romeo & Juliet”, “On İkinci Gece”, “Hırçın Kız” ve “Üç Kız Kardeş” oyunlarının ardından bu kez, Rus yazar Anton Çehov’un komedi alanında inanılmaz bir ‘baş yapı’ özelliği gösteren “Ayı” oyunu dijital sahneye uyarlandı.

Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan başrollerde

Çehov’un komedi türünde kült denilebilecek yapıtlarından olan  “Ayı”; nefret ile aşkın bir arada yer almasını güldürü niteliğindeki bir dille ele alırken, tutkulu istekleri klişelerin güzelliğiyle biçimlendiriyor.  Tüm olumsuzluklar karşısında kaçışı olmayan bir aşkın ve öldürmeyen nefretin nasıl da tutkulu bir birliktelik yaşayabileceğini irdeleyen “Ayı”, istemek üzerine düşündüren bir oyun bir bakıma… İki farklı dünyadan iki bambaşka insanın, nefret üzerinden gülünç bir absürtlüğe dönüştüğü ilişkilerine odaklanan oyun; Çehov’un gerçekçi pesimistliğiyle harmanlanıyor.



Oyunda başlıca rolleri ekran ve tiyatro sahnelerinin başarılı oyuncuları Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan paylaşırken, onlara eşlik eden oyuncu ise Cansın Şenel.

Günümüz tiyatro sahnesinde başarılı projelere imza atan yönetmen İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde ortaya çıkan “Ayı” oyunun video yönetmenliğini ise, Gizem Kızıl üstleniyor. Tiyatro seyir zevkini, dijital dünyada renkli bir dille ele alan oyunlar, sanal ortamda izleyicisiyle buluşuyor. Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan’ı buluşturan “Ayı” oyunu, YouTube üzerinden ücretsiz biçimde izleyiciye sunuldu.

Yorumlar (0)