Rize'de tarihî köprü yıkıldı

Rize ilinin Çayeli ilçesinde koruma altındaki tarihî Aşıklar 1. Kemer Köprü yıkıldı.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2020, 14:11
Rize'de tarihî köprü yıkıldı

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Yalı ve Yeni Pazar mahalleleri arasında, Aşıklar Deresi üzerine 19'uncu yüzyılda inşa edilen, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2006 senesinde tescil edilerek koruma altına alınan köprü yılların yorgunluğuna dayanamayarak çöktü.

Rapor hazırlandı

7 metre yüksekliğinde, 15 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki köprünün enkazında inceleme yapan Rize Müze Müdürlüğü uzmanları, hazırladıkları raporu Trabzon Koruma Kuruluna gönderdi.

Tarihî Aşıklar 1. Kemer Köprünün, aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği belirtildi.

"Bakımsızlık yüzünden yıkıldı"

Yalı Mahallesi Muhtarı Zelkif Uzunoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, iki mahalleyi birbirine bağlayan asırlık kemer köprünün bakımsızlık yüzünden yıkıldığını dile getirdi.

Yalı Mahallesi Muhtarı Zelkif Uzunoğlu, vatandaşların birçok işini bu köprü sayesinde yaptığını belirterek şunları söyledi:

"İlçemizin sahiline en yakın kemer köprülerimizden biriydi. Herkes tarafından biliniyordu. Buraya gelenler köprünün üzerinde fotoğraf çektiriyordu. Buraya bir güzellik katıyordu. Köprümüz tarihi ve doğal güzelliği ifade ediyordu."

Yalı Mahallesi Muhtarı Zelkif Uzunoğlu, köprünün bir an önce yeniden yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)