Persepolis filmi ne anlatıyor? Persepolis filmi gerçek mi?

Persepolis filmi ne anlatıyor? Persepolis filmi gerçek mi? sorularının yanıtları aranıyor. 2007 yılında gösterime giren Persepolis filmi, sinema dünyasında yankı uyandırdı. Peki Persepolis nasıl bir film? Persepolis filmi oyuncuları kimlerdir? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 25.09.2022, 11:57 26.09.2022, 10:18 Hakan Öksüz
Persepolis filmi ne anlatıyor? Persepolis filmi gerçek mi?

Persepolis filmi ile ilgili yorumları duyan sinema tutkunları, filmin konusu hakkında araştırma yapıyor. İran sinemasına ilgi duyan izleyiciler, Persepolis filmi ne anlatıyor? ve Persepolis filmi gerçek mi? gibi soruların yanıtlarını arıyor. Filmin izlenebilir olup olmadığını merak eden sinema tutkunları, kullanıcı yorumlarını okuyor. 

Persepolis filmi ne anlatıyor?

Peki Persepolis filmi ne anlatıyor? Persepolis filmi, Marjane Strapi isimli genç kızın bakış açısıyla İran'ın 1970 ve 1980'li yıllardaki dönüşümünü anlatıyor. Şah iktidarının devrilmesi nedeniyle mutlu olan Marjane'nin ailesi, ülkenin geleceği ile ilgili birçok umut beslemektedir. Küçük kızın ailesi ile birlikte milyonlarca İran vatandaşının kurduğu demokrasi hayali, kısa sürede paramparça olur. Ayetullah Humeyni önderliğindeki Molla yönetimi, İran halkının demokrasi hayaline tahmin edilmeyen bir darbe indirir. 1979 yılında ülkenin şeriat yönetiminin eline geçmesi, 22 Eylül 1980'de başlayan İran-Irak savaşının da fitilini yakacaktır. 

Persepolis filmi gerçek mi?

İran sineması tutkunları, Persepolis filmi gerçek mi? sorusunun yanıtını arıyor. Persepolis filmi, yönetmen ve senarist Marjane Strapi'nin başından geçen gerçek olayları konu ediniyor. Çocukluk döneminde İran'da yaşananları hatırlayan ünlü yönetmen, hislerini Persepolis filmi ile seyircilere aktarıyor. Animasyon formatında yapılan Persepolis filmi, demokrasi hayaliyle yanıp tutuşurken dini diktatörlüğün pençesine düşen İran'daki siyasi ve toplumsal dönüşümü, küçük bir kızın gözlerinden anlatıyor.

Persepolis nasıl bir film?

Peki Persepolis nasıl bir film? Persepolis, bir animasyon filmidir. Ülkenin şeriat yönetimi tarafından ele geçirildiği dönemde yaşanan sert dönüşüm, İran'ın başkenti Tahran'da ailesi ile birlikte hayatını sürdüren Marjane Strapi adlı küçük kızın gözünden anlatılmaktadır. Punk müzik meraklısı Marjane'nin çevresinde yaşanan dönüşüm, küçük kızın hafızasında derin yaralar bırakacaktır. 

Persepolis filmi oyuncuları

Persepolis filmi oyuncuları da merak ediliyor. Animasyon formatında çekilen Persepolis filmindeki karakterler, önemli oyuncular tarafından seslendirilmiştir. 26 Ekim 2007 tarihinde gösterime giren Persepolis filmi, 1 saat 35 dakika uzunluğundadır. Persepolis filmi aynı yıl Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Bazı Persepolis filmi oyuncuları şöyledir;

  • Chiara Mastroianni - Marjane Strapi,
  • Catherine Deneuve - Marjane'nin annesi,
  • Sean Penn - Marjane'nin babası (İngilizce seslendirme),
  • Simon Abkarian - Marjane'nin babası,
  • Gena Rowlands - Marjane'nin anneannesi (İngilizce seslendirme),
  • Danielle Darrieux - Marjane'nin anneannesi,
  • Iggy Pop - Marjane'nin amcası.

 

Yorumlar (0)