Oyuncu Bradley Cooper'dan grev kararı

Oyuncu Bradley Cooper, senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği "Maestro" filminin 2023 Venedik Film Festivali'ndeki gösterimine, Hollywood'daki greve destek vermek için katılmama kararı aldı.

KÜLTÜR-SANAT 01.08.2023, 17:31 02.08.2023, 15:43 Hakan Öksüz
Oyuncu Bradley Cooper'dan grev kararı

Hollywood yıldızı Bradley Cooper, senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği "Maestro" isimli yeni filminin prömiyerini, 30 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2023 Venedik Film Festivali'nde yapacaktı.

Bradley Cooper ve Carey Mulligan

Filminin, Venedik gösterimine katılmayacak

48 yaşındaki usta aktör, Hollywood oyuncularına ve senaristlerine destek vermek için bir karar aldı. Bradley Cooper, filminin 2023 Venedik Film Festivali'ndeki gösterimine katılmayacak. Filmin oyuncu kadrosunda Carey Mulligan'ın yanı sıra Matt Bomer ve Maya Hawke gibi isimler var.

Oyuncu ve senaristler yan yana grevde

Hollywood'da yapay zekaya işini kaybetmek istemeyen senaristlerin mayıs ayında başlattığı greve, oyuncular da katıldı. Hollywood'un ünlü isimleri dahil binlerce oyuncu ve senarist, New York'ta ellerinde pankart eşliğinde yürüdü. İş güvencesi isteyen senaristler ve oyuncular, çalışma ve maaş şartlarının düzenlenmesini istiyor.

63 yıl sonra ilk kez!

Hollywood'da yazarlar ve oyuncular, 63 yılın ardından ilk defa aynı anda greve gitti. "Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA)" ile "Beyazperde Aktörleri Derneği" tarafından başlatılan greve, Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin dahil birçok yazar destek veriyor.

Birçok büyük yapım durdu

Grevden dolayı pek çok büyük yapımın çekimleri ve tanıtımları durdu. Deadpool 3'ün setindeki çalışmalara ara verildi. Avengers ve Star Wars gibi dev işlerin gösterim tarihlerine erteleme geldi. Stranger Things'in yanı sıra The Simpsons ile Family Guy'ın da bu grevden etkileneceği kaydedildi.

Yorumlar (0)