Öykü Aras, İçimize Doğru adlı albümünü dinleyicilerle buluşturdu!

Sanatta disiplinler arası birçok çalışmaya imza atan sanatçı Öykü Aras, ‘İçimize Doğru’ albümünü dinleyicilerle buluşturdu. Dijital platformlar üzerinden dinlenebilen albümün prodüktörlüğünü ise, Şevket Akıncı üstlendi.

KÜLTÜR-SANAT 26.03.2021, 13:58 28.03.2021, 09:09
Öykü Aras, İçimize Doğru adlı albümünü dinleyicilerle buluşturdu!

Fransa’da eğitim alan ve disiplinler arası birçok çalışmaya imza atan sanatçı Öykü Aras, ilk albümü ‘İçimize Doğru’ yu dinleyicilerle buluşturdu. Albümde minimalim ambient, elektronik müzik ve özgür doğaçlama gibi müzik stilinden etkiler yer alırken, insan özüne bir yolculuk hikayesi konu alınıyor. Kendi karanlığıyla yüzleşme cesareti gösteren insanların hikayesini konu alan Aras, bu şekilde insanoğlunun aydınlığın sorumluluğunu da alarak yolunda ilerlemesinin öyküsüne odaklanıyor.

Bir çok sanatçı destek verdi

Öykü Aras albümünün, yolda tanıştıklarından aldığı ilhamla ve hediyelerle zenginleştiğini ve ormanın ruhuyla, ateşiyle, rengiyle ve toprağından yeşeren manalarla demlendiğini belirtiyor. Albüme Zeynep Oktar ile Nihal Saruhanlı’nın da özgün katkılar sunduğu görülürken, albümün genel kayıt ve mix çalışmaları ise Barkın Engin tarafından yapıldı. Albümün mastering’i ise Burak Tamer’e ait olurken, albüme Başak Yavuz, Cymin Samawatie, Ruşen Alkar, Can Ömer Uygan ve Hazal Döleneken gibi sanatçılar da destek veriyorlar.

Albümün kapağında Nazlı Gürlek Hodder’ın eseri bulunuyor

Dijital platformlardan dinlene bilen albümün prodüktörlüğünü ise Şevket Akıncı üstleniyor. Akıncı, Aras’ın albümüne şiirsel üslup yerleştirirken, fantastik ve özgün dilin yanı sıra özgürlüğünde uçsuz bucaksızlığını harmanlayarak, albümü müzikseverlere sunuyor.



Albümün kapağında bulunan figürler ise, sanatçı Nazlı  Gürlek Hodder’ın İçeride adlı eserinden hazırlandı. Ayrıca albümde yer alan ‘Uyan’ adlı şarkının albümü de yayınlandı.

Yorumlar (0)