Oscar Ödülleri’nin 2021’deki içeriği açıklandı

2021’de 93. kez düzenlenecek olan Oscar Ödülleri’nin bu yılki konsepti açıklandı. Çevrimiçi düzenleneceği konuşulan törenin, Akademi tarafından sınırlı davetlilerle birlikte düzenleneceği açıklandı.

KÜLTÜR-SANAT 03.12.2020, 10:19 03.12.2020, 18:24
Oscar Ödülleri’nin 2021’deki içeriği açıklandı

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 92 yıldır düzenlenen Akademi yani Oscar Ödülleri, 93. Kez 25 Nisan 2021’de düzenlenecek. Genelde Şubat ayı sonunda düzenlenen tören, bu yıl Koronavirüs salgınının sinema salonları ve setlerde vermiş olduğu olağanüstü şartlardan kaynaklı Nisan’a ertelenmişti. Törenin fiziki mi yoksa çevrimiçi mi olacağı tartışılırken, beklenen haber geldi.
 


 

Oscar Ödülleri’nin fiziki yapılması planlanıyor


Variety’de yer alan habere göre Akademi ve törenin yayıncısı ABC, törenin fiziki bir şekilde davetlilerin yer alacağı şekilde düzenleneceğini açıkladı. 1 Ocak 2020 ve 28 Şubat 2021 tarihlerinde vizyona giren ve ya dijital platformlarda yerini almış filmlerin yarışabileceği ve aday olabileceği Oscar Ödülleri için Adademi, geçtiğimiz günlerde törenin düzenlendiği Dolby Theatre’a giderek nasıl bir tören yapabileceklerini tartıştılar. Törene kaç kişinin davet edileceği ise belirsizliğini korurken, mesafenin korunacağı ve sadece aday olan film ekiplerinin ve ödül verecek kişilerin yer alacağı bir tören planlanıyor.
 



Geçen süreçte sinema salonlarının açılamaması ve pandemi koşullarında film setlerinin de duraksamada olduğu süreçte tarihin ertelenmesi, çok da büyük bir etki veremeyecek gibi görünüyor. Ayrıca fiziki törene kaç davetlinin katılmak isteyeceği, salgın koşullarında sağlık ve yaş grubu riskli olan oyuncuların katılım gösterip göstermeyeceği de belirsizlik halinde.


Eylül ayında Emmy Ödülleri, Jimmy Kimmel sunuculuğunda ve ödül alanların çevrimiçi olarak katıldığı hibrit bir sistemde düzenlenmişti. Ayrıca Oscar’dan önce düzenlenmesi planlanan 28 Şubat 2021’de Altın Küre Ödülleri bulunuyor. 


 

Yorumlar (0)