Oscar kazananları yanlışlıkla açıkladılar mı? 

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin Oscar töreni öncesi yaptığı hata gündem oldu. 

KÜLTÜR-SANAT 05.02.2020, 14:17
Oscar kazananları yanlışlıkla açıkladılar mı? 

Oscar Ödül Töreni, bu sene Los Angeles’ta bulunan Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenecek.

Bu yıl 92'ncisi gerçekleştirilecek tören öncesi Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin resmî Twitter hesabından yaptığı ve hemen sildiği paylaşım olay yarattı.

Ödülleri kazananların bulunduğu liste, "Oscar çoktan kazananları belirledi" yorumlarına neden oldu. Fakat kısa sürede yapılan açıklama her şeyi ortaya çıkardı. 

Söz konusu açıklamada, "Twitter'daki hayranları #Oscar tahminlerini yapmaya ve paylaşmaya davet ettik. Birçoğunu zaten yaptı! Ancak Twitter'da kısa bir hata, bazılarınızın tahminlerinin hesabımızdan gelmiş gibi görünmesini sağladı. Bu hata şimdi giderildi. Seçimlerimizi Pazar günü açıklayacağız." ifadeleri kullanıldı.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl daha fazla takipçi çekmek için "Oscar Tahmini Deneyimi" isimli bir interaktif uygulama başlattı.

Söz konusu uygulama göre, sosyal medya platformu Twitter'daki linke tıklayan kullanıcılar, DM (direkt mesaj) üzerinden Akademi'nin hesabı ile mesajlaşıyormuş gibi tahminlerini sisteme yüklüyor. 

Daha sonra sistem, kullanıcı tarafından seçilen isimlerden "Oscar Tahminlerim" başlığı altında bir liste meydana getiriyor. 

Kişiler, Oscar Ödülleri'ne yönelik tahminlerini sosyal medya hesaplarından paylaşabiliyor. 

Yorumlar (0)